StoryEditorOCM
Splitopet oštećenja

Pogledajte na što sliči most iz 19. stoljeća u splitskom naselju; šef mjesnog odbora upire prstom u privatnu firmu...

Piše Petra Klarić
10. veljače 2024. - 09:35

Stari kameni most u Korešnici, koji je posljednji put saniran prije samo četiri godine, ponovno je oštećen. Radi se o zaštićenom mostu koji je već nekoliko puta bio popravljan, a razlog tome uvijek je isti – preko njega ilegalno prelaze kamioni veće težine nego je to dozvoljeno. 

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Most koji se nalazi točno na granici općina Žrnovnica i Podstrana u funkciji je još od početka 19. stoljeća, a njime je zabranjeno prometovanje vozilima težim od 5,5 tona. Jedina iznimka su vozila javnog prijevoza i “Čistoće”, kojima je prometovanje njime dozvoljeno. No, neki vozači zabranu svjesno ne poštuju, i to već dugi niz godina. 

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Mario Lolić, predsjednik mjesnog odbora Žrnovnica, za Slobodnu je otkrio da je krivac za oštećenje privatna firma iz Žrnovnice, čiji dostavni kamioni redovito prelaze preko mosta, iako im je to zabranjeno. 

Kaže da je oštećenje prijavljeno nadležnim službama, a komunalci i "Cestar" već su izašli na teren kako bi se upoznali sa situacijom. Bore se s ovim problemom, kaže, već 10 godina. 

- Policija je upoznata sa situacijom i stalno obavlja kontrole, ali za sada to još nije urodilo plodom. Sve smo prijavili nadležnim službama, odnosno komunalcima i “Cestaru”, oni su već izašli na teren – objasnio nam je. 

image



 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:25