StoryEditorOCM
Splithumanitarni buvljak

Po simboličnim cijenama danas su se u splitskom kvartu mogle kupiti super stvari, čak i potpuno nove. Ponovit će se...

Piše P. K.
9. ožujka 2024. - 19:43

Volonteri Crvenog križa Mertojak i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Mertojak u subotu su ispred prostorija Gradskog kotara Mertojak organizirali humanitarni buvljak. No, kiša im je malo poremetila planove pa je buvljak ove subote morao biti preseljen u prostorije kotara.

image
Joško Ponoš/Cropix

Đurđica Brešković iz Crvenog križa Mertojak kazala nam je da su se žitelji Mertojaka iskazali i za prodaju donirali svakakve stvari, reklo bi se "od igle do lokomotive". Dodaje da su posebno darežljive bile majke, koje su donirale velike količine dječje odjeće, ali i neke druge stvari kao što su, primjerice, dječja kolica.

image

 

 

Joško Ponoš/Cropix

- Ovo sve organiziramo povodom Dana sv. Josipa. Moram zahvaliti našim vrijednim volonterima, ali i ljudima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju. Posebno bih tu istaknula majke, koje su donirale veliku količinu dječje odjeće, ali i druge potrepštine. Imamo stvarno veliku ponudu odjeće, puno je tu i novih stvari koje nam je donirala jedna trgovina - rekla nam je Brešković.

image

 

 

Joško Ponoš/Cropix
image

 

 

Joško Ponoš/Cropix

Pošto je odaziv posjetitelja zbog loših vremenskih uvjeta bio slab, organizatori su odlučili buvljak održati i iduće subote, 16. ožujka. Po niskim cijenama tamo će se moći pronaći za svakoga ponešto, a svi prikupljeni prihodi ići će potrebitim obiteljima s područja Mertojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:58