StoryEditor
Splitproćakulao s novinarima

Plenkovića pred kazalištem čekao poznati splitski aktivist, imao je posla s njegovim osiguranjem; Evo što je premijer poručio Milanoviću koji je u Lori izjavio da je 'HDZ zločinačka stranka'

7. prosinca 2019. - 16:55
plenkovic00

Povodom 20. obljetnice smrti Franje Tuđmana, premijer Andrej Plenković stigao je u suboru u Split, odakle jeSplita je komentirao zahtjeve nekoliko sindikata policije da ih primi na razgovor i da Vlada poboljša njihova materijalna prava.

Plenković u Splitu povodom 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika: Tuđman je bio vizionar čija nas hrabrost u borbi za hrvatsku samostalnost i danas obvezuje

– Ministar Davor Božinović razgovara s predstavnicima sindikata policije. Mi želimo unaprijediti materijalni status hrvatske policije koja čuva hrvatsku granicu i obavlja druge zahtjevne zadaće i mislim da ćemo tu iznaći odgovarajuća sredstva – odgovorio je Plenković.

Budući da je Zoran Milanović, predsjednički kandidat kojeg, među ostalim, podržava i SDP, na svom predizbornom skupu u Splitu izjavio da je "HDZ zločinačka stranka", novinare je zanimao Plenkovićev komentar.

Okupljene je pozdravio 'starim hrvatskim pozdravom - zdravo', pogledajte kako je Milanović dočekan u Splitu: Dragi Dalmatinci, počinje veliko spremanje u Hrvatskoj!

– Milanović je kandidat koji je u ranijim fazama dovodio u pitanje ulogu predsjednika Republike, a sada je doživio iluminaciju pa želi biti predsjednik. Stranka kojoj je on bio na čelu i on dok je bio predsjednik Vlade zadužili su Hrvatsku za 70 milijardi kuna, smanjivali plaće profesorima, dodatke...

Uvjeren sam da ljudi ne pate od amnezije i pamte tko je što učinio. Na predsjedničkim izborima pobijedit će Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, stranke koja je dala najveći doprinos stvaranju hrvatske države i dala najveći doprinos gospodarskom razvoju zemlje.

To potvrđuju rezultati naše Vlade, stranke koja je omogućila da Hrvatska postane članica NATO-a i EU-a i koja pozicionira Hrvatsku po pogledu utjecaja i prepoznatljivosti u svijetu i koju SDP može samo sanjati. Hrvatski narod zna kome treba dati povjerenje, a to sigurno nije on, a sigurno jest Kolinda Grabar-Kitarović – zaključio je je premijer.

Premijer Plenković je odgovore novinarima na njihova pitanja dao na samom ulazu u HNK, odnosno u lobiju zgrade, iako je prvotno bilo zamišljeno da izjave daje ispred ulaza u HNK, gdje su ga novinari i čekali.

No, u jednom trenutku ispred zgrade HNK pojavio se aktivist Zoran Burić koji je sa sobom donio natpis "zločinačka stranka". Na upit dijela novinara kome je to namijenjeno, aktivist je odgovorio: "Onima u zgradi, a isti ću natpis donijeti kada tu bude i SDP."

Nakon toga aktivist je bio predmet interesa premijerova osiguranja koje ga je upitalo što radi, na što im je on odgovorio da protestira i da želi "reći ono što građani misle, ali ne žele reći".

Nakon toga novinari su pozvani unutar zgrade HNK, gdje je premijer davao odgovore na pitanja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:34