StoryEditorOCM
SplitPOZADINA SLUČAJA

Ovo su akteri uključeni u napad na Rivi: nasilnik na policiji, napao je aktivisticu Javnog dobra, javili se iz stranke

Piše Božidar Lončar
13. travnja 2024. - 17:47
Svjedoci kažu kako je napadač muškarac desno na okomitoj fotografiji. Lijevo gore: Marija Divić (lijevo) i Anamarija Stanić (desno), a dolje poprište napada

Nakon nečuvenog obračuna na štekatu kafića Veneranda na splitskoj Rivi javila nam se urbanistica i publicistica Dinka Pavelić, nositeljica liste stranke Javno dobro u I. izbornoj jedinici.

Da podsjetimo, jutros oko 11 sati je muškarac, prema riječima očevidaca, došao do stola gdje su sjedile - kako su nam se predstavile - Anamarija Stanić, stručnjakinja za sigurnost, i njena teta Marija Divić, poznata splitska ginekologinja, koje su u tom trenutku razgovarale o politici i negativno komentirale Karolinu Vidović Krišto. Ovaj je započeo svađu, a Anamarija Stanić potom baca čašu, na što muškarac odgovara s udarcima šakama u glavu dviju žena.

Potom je počeo bježati prema Prokurativi, a za njim je potrčalo više muškaraca te je on, nakon kratke rasprave, otišao preko trga u nepoznatom smjeru bez novih fizičkih obračuna, kazali su nam.

U posjedu smo i videosnimki te fotografija svjedoka koje to navodno i dokazuju i na kojima se nalaze sve tri osobe.

Policija je oko 12.30 obavijestila javnost kako se muškarac nalazi pod njihovim nadzorom, dok su nam iz KBC-a Split odgovorili kako obje napadnute žene imaju lakše tjelesne površinske ozljede glave u vidu ogrebotina te je jedna puštena na kućnu njegu, a druga je još bila u obradi i bit će otpuštena.

Dinka Pavelić u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" tvrdi kako je riječ o aktivisticama stranke Javno dobro i kako je Marija Divić predsjednica Udruge zviždača Republike Hrvatske (UZRH – CWA):

image

Dinka Pavelić, nositeljica liste stranke Javno dobro u I. izbornoj jedinici

MIRKO CVJETKO

- Danas je u Splitu u kafiću  na Rivi došlo do fizičkog napada na aktivistice stranke Javno dobro u neposrednoj blizini mjesta gdje se odvijala  prezentacija programa i kandidata  na listi u 10. izbornoj jedinici. Nama nepoznat muškarac prisluškivao je privatni razgovor naših simpatizerki  i zatim ih verbalno i fizički napao. Oštro osuđujem vulgaran, agresivan i mizogini čin, koji konkretno pokazuje da žene u javnom prostoru, ukoliko izražavaju svoje političke stavove, čak i u privatnim razgovorima, nisu sigurne od fizičkog napada. Nadam se da će ovaj skandalozan incident ekspresno dobiti i svoj odgovarajući sudski epilog. Čvrsto stojim uz naše aktivistice, nadam se njihovom brzom oporavku i pozivam na solidarnost - izjavila je Dinka Pavelić.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske još čekamo odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 17:19