StoryEditorOCM
Splitpazi tamo

Ovo izgleda opasno. Pogledajte novi video rušenja glavnog tornja hotela Marjan, nekidan je za dlaku izbjegnuta tragedija

Piše Ivica Marković
20. studenog 2023. - 13:29

Danas se na Zapadnoj obali mogla vidjeti scena, kakva se vjerojatno do danas nikada nije vidjela u Splitu. Veliki građevinski strojevi ("transformeri"), koji su nedavno dizalicom dignuti na krov hotela "Marjan", kako bi rušili i srušili ostatke nekadašnjeg tornja hotela, "nagrizali" su armirano-betonsku konstrukciju.

Komadi te konstrukcije padali su u podnožje hotela pa se samo nadamo da se neće dogoditi nesreća, kao nedavno, kada je željezna šipka, dužine 4-5 metara i težine oko 50 kilograma pala s hotela na osobni automobil Fiat 500.

Za dlaku izbjegnuta tragedija kod hotela "Marjan": čelični profil pogodio auto u kojem je bio bračni par s malim djetetom

U automobilu je u tom trenutku prometnicom ispred ostataka hotela prolazio bračni par s djetetom starim nekoliko mjeseci. Šipka je, kako smo već pisali i snimili, pala na automobil i oštetila ga, a putnici u automobilu doživjeli su šok.

Dakle, nakon što je hotel dobrano "izgrizen" te je od njega ostao samo toranj, s kojeg su skinuta stakla, "transformeri" su sada krenuli u finalizaciju rušenja. Nakon što oni, s vrha zgrade toranj "svedu" na neku normalnu visinu, rušenje će se nastaviti s tla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:02