StoryEditorOCM
Splitsramotno

Ovo bi trebalo biti sigurno mjesto bezbrižne dječje igre, a na njemu se zaziva ‘smrt pandurima‘ i veliča NDH

Piše Frano Kiso
7. prosinca 2023. - 09:05

Na našu adresu je došao još jedan zabrinuti apel vezan uz devastiranje sportskih igrališta koja bi trebala biti mjesta zabavnog okupljanja i sportske reakcije, a umjesto toga su bombardirani sramotnim natpisima.

- Mladi momci uništavaju igralište na Žminjači, žao mi je normalne djece u kojem se okruženju igraju - piše nam ogorčeni čitatelj koji je priložio i fotografije. Na njima su uočljivi sprejni klasici koje možete pronaći na mnogim domaćim igralištima i zapuštenim zidovima.

Tako se na ovom igralištu smještenom na granici Žrnovnice i Podstrane zaziva smrt policijskih službenika ("Smrt pandurima") i veliča ustaški režim. Negdje simbolom, negdje sloganom ("Za dom spremni"), a neizostavno je i imenovanje Nezavisne Države Hrvatske kao krunskog dragulja uličnih huligana.

Gotovo da nema površine na kojoj nije iscrtana neka poruka ili obična škrabotina, u želji da svaki zid ostane unakažen.

Vrijedna investicija

Inače, igralište je relativno novoizgrađeno i projekt je službeno započeo temeljem odluke Općinskog vijeća iz studenog 2016. godine kojom je otkupljena je parcela površine 1084 kvadratna metra te su izrađeni idejni i izvedbeni projekti.

Rekreacijsko-sportska zona sastoji se od bivalentnog igralište za mali nogomet i basket, dječjeg igrališta sa spravama, platoa za stolni tenis i boćališta.

Procijenjena vrijednost izgradnje igrališta iznosila je tadašnjih 600 tisuća kuna, no huliganima očito nisu važna društveno korisna ulaganja u želji da unakaze javni prostor i pošalju svoje sramotne poruke budućim generacijama.

image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
image
Privatan album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:08