StoryEditorOCM
SplitJOE BAŠIĆ

Organizator Ultre: ‘Mi nemamo ništa s neredom mladih po gradu, to nisu ‘ultraši‘. Evo što je najveći problem Splita‘

Piše MOZAIK SD
1. srpnja 2023. - 20:05

Mladi stranci se opijaju po Splitu, uriniraju po centru grada, povraćaju, spolno opće... Neki kažu da je svemu kriv grad, županija, država jer nitko od njih nema jasnu strategiju turizma, drugi upiru u one koji su dali dozvole za brojne trgovine alkohola i noćne klubove u centru grada, a treći pak navode da je sve potaknula Ultra.

O tome smo pitali i šefa hrvatske Ultre, Joea Bašića. On kaže:

- Ne želim da miješate goste koji dolaze na Ultru i ove koji su izvan Ultre u Splitu, ti gosti nemaju veze jedni s drugima. Mi imamo organizaciju, ozbiljan smo event i pogledajte prvih pet, šest godina Ultre, nitko nije imao problema. Mladi su se isplesali i išli su doma spavati, nisu oni pravili nikakve ekscese u gradu. A ovo što se danas događa nema veze s našim festivalom. Stvorena je ponuda koja je privukla takvu klijentelu, od obilazaka kafića i opijanja jeftinim alkoholom do podrumske zabave u centru grada.

image
Paun Paunovic/Cropix

Pa pogledajte, u najužem centru grada imate noćne klubove, to niti jedna destinacija nema. A i ti noćni klubovi nemaju ni veze s našim turizmom. Ne želim nikoga napadati, ali je li prirodno da pored ovog mora, sunca vi te mlade ljude usred ljeta skupite i stavite u neki podrum da plešu, umjesto da se takva ponuda odigrava na plažama, u mjestima udaljenim od stambenih jedinica i grada koji je pod UNESCO-ovom zaštitom? Naravno, nisam protiv zabave, ali treba biti reda i treba upravljati destinacijom i turizmom, a ne sve prepustiti stihiji. Pogledajte, recimo, Barcelonu i druge gradove, svi takvi klubovi i mjesta izmješteni su izvan centra.

Mi razgovaramo sa svima, s Gradom, komunalcima, građanima, slušamo ako ima primjedbi i nastojimo to rješavati jer su nam to partneri. I to je način da se stvori suživot, zato nam smeta kad se naše goste uspoređuje s ovima koji stvaraju probleme. Ne, to nisu isti gosti i mi te goste nismo doveli u ovaj prelijepi grad - kaže Joe, navodeći da ima dobu suradnju i sa sadašnjom gradskom upravom.

Pročitajte i ovo: 

Joe Bašić: Ovo je najveća Ultra do sada, dolazi 60 VIP zrakoplova, neki su naručili i Brut Rose od 45 tisuća eura!

Poznati Britanac o divljanju mladih sunarodnjaka u Splitu: Nisu krivi oni nego vi koji ste izdali dozvole! Učinite ovo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:19