StoryEditorOCM
Splita cijene rastu...

Očajni korisnik Doma u Vukovarskoj: ‘Mjesecima jedemo šalšu, sam čistim, noću nema tople vode... A Dom postaje hospicij‘

Piše Božidar Lončar
8. studenog 2023. - 13:39
U Dom u Vukovarskoj nismo mogli doći u posjet - nezadovoljni korisnici su zbog straha odustali jer se krenulo ‘pričati‘ po Domu. Naknadno smo otkrili kako nije samo to razlog...Tom Dubravec/Cropix

Nakon našeg teksta o prosvjedu korisnika Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti, koji – nezadovoljni uslugom – nisu došli na ručak tog dana, stupili smo u kontakt i s korisnikom Doma u Vukovarskoj koji je s nama podijelio priču o uvjetima života tamo.

Nije bilo lako nagovoriti ga na razgovor jer postoji strah. I to veliki, u jednoj od  najzatvorenijih ustanova u Splitu, osobito ozloglašene u jeku pandemije koronavirusa. Često kruže različite priče o životu unutra, no do pravih informacija je teško doći.

U to smo se i sami uvjerili. Prvo smo dobili informaciju kako je više korisnika spremno s nama podijeliti svoje "nezadovoljstvo i ogorčenost". No, ubrzo je sve utihnulo. Nitko nije htio reći ništa.

– Što ako me izbace iz Doma? Pa gdje ću ja? Više od pet ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:47