StoryEditorOCM
Splitja nemam više...

Ni oni nisu uspjeli podići otužnu atmosferu na polupraznoj splitskoj Rivi. Pokušali su s poznatim hitom, pogledajte...

Piše Split SD
19. prosinca 2023. - 23:24

Od prvih splitskih adventskih fešti, romski trubači postali su njegov neizostavan dio. Kad bi se oni pojavili u gradu, nastao bi momentalni dernek.

Uostalom pogledajte videa na You Tubeu, ako mislite da pretjerujemo. Uglavnom svirači nisu bili dio službenog programa (mada je prošle godine Kočani orkestar nastupio na Prokurativama), ali su uvijek pronalazili način kako da oraspolože Splićane.

image
Screenshot video

No, ne i sada. Jesu li se Splićani štufali takve glazbe ili naprosto nisu bili od volje, ne znamo, ali moramo priznati da nam je bilo čudno gledati video koji nam je poslao jednan naš čitatelj u kojem trubači prije neku večer animiraju posjetitelje kućica na Rivi uz taktove kultne ‘Ja nemam više razloga da volim‘, ali povratne reakcije s druge strane - nije bilo.

A znamo kakvu glazbu sluša današnja mladost i što se pušta po splitskim diskotekama. Svakako, kao i oko svega, mišljenja oko nastupa ovih svirača iz regije na splitskom adventu su podijeljena među građanima. Ove godine im očito sve smeta, pa ni trube više ne gađaju u srce kao nekad. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:59