StoryEditorOCM
SplitVLASNIK U INOZEMSTVU

Pazite da vam se šetnja zaštićenim dijelom Splita u koji se svi kunu ne pretvori u horor: ‘Ovo traži hitnu sanaciju!‘

Piše Petra Klarić
9. siječnja 2024. - 15:37

Šetalište Ivana Meštrovića većinu Splićana vjerojatno asocira na ugodnu šetnju prirodom s pogledom na more. No, kako doznajemo od čitatelja, svi koji se tijekom šetnje nađu u blizini adrese Šetalište Ivana Meštrovića 47, sebe izlažu ozbiljnoj opasnosti. 

Kako nam je to opisao zabrinuti čitatelj A.V., a isto je vidljivo i na fotografijama, na sjevernoj strani posjeda urušava se zid, čiji veliki segment visi iznad same pješačke staze. Ne samo to, ispod njega se nalazi i padina pa bi ova opasna “gromada” mogla završiti i na obližnjoj plaži Kašjuni. 

image

Opasni zid mogao bi se urušiti svakog trena

Čitatelj/Osobni Album

Nije ovo nikakva novost, dijelovi problematičnog zida već su se odlomili i završili na šetnici plaže Kašjuni. Cijela situacija navodno je još prije dvije godine prijavljena građevinskom inspektoratu i još uvijek je na postupanju, ali kvalitetno rješenje kojim bi se prolaznicima osigurao siguran prolaz još nije ugledalo svjetlo dana. 

- Mislim da dosadašnja praksa stavljanja crveno-bijele vrpce kao upozorenja zabrane prolaza ovom pješačkom serpentinom nije nikakvo rješenje jer klinci to uklone i ljudi i dalje prolaze... Nameće se jedino razumno rješenje, a to je HITNA SANACIJA – napisao nam je zabrinuti čitatelj.

Vlasnik ove parcele navodno živi u inozemstvu, ali to ne bi trebala biti prepreka za hitnu akciju sanacije ovog “visećeg” zida, kaže nam.  

Ako ste planirati uputiti se u opuštajuću šetnju Meštrovićevim šetalištem ili Kašjunima, imajte na umu da vam prijeti prava opasnost. Ne bi bilo prvi put da su slične situacije rezultirale gubitkom života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:46