StoryEditorOCM
Splitide li sve u papar?

Neboder hotela Marjan je ogoljen do kosti, a Splićani se sada pitaju: ‘Ide li ovo pomalo s bagerima ili će biti kaboom?‘

Piše split sd
11. studenog 2023. - 18:02

Demontaža stare strukture hotela Marjan bi trebalo biti završeno do Nove Godine. Nakon toga, trebala bi započeti izgradnja potpuno novog objekta, dok bi - barem prema najavama investitora - novi hotel bio spreman za otvaranje 2026. godine.

Gotovo svi dijelovi kompleksa nekadašnje perjanice splitskog turizma već su srušeni, a sada na red dolazi i sami toranj. Nedavno je na njemu finalizirano uklanjenje staklene kontrukcije pa se mnogi zanimaju - što je sljedeće?

Tako se bivši gradski vijećnik stranke Pametno (koja je sad promijenila ime u Direkt) i potpredsjednik kotara Lučac Manuš Branimir Urlić na Facebooku zapitao kako će izgledati sljedeća faza dekonstruiranja ogoljenog nebodera na zapadnoj obali.

Naime, interesira hoće li se u njegovo rušenje ići bagerima ili će se sve - dignuti u zrak.

"Ide li ovo pomalo s bagerima ili ćemo gledati dinamit i pola minute rušenja. Zadnji je srušija Jugoplastiku, a tko zna čega bi ovo bio simbol kraja. Kabboom!", napisao je Urlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:18