StoryEditorOCM
Splitzarobljen na Manjači

Nakon proslave na Gripama, predsjednik HDZ-a Split objavio fotografiju sa suprugom i sliku još jedne posebne osobe

Piše T. Ga.
28. siječnja 2024. - 18:11

Nakon što je u subotu na Gripama svečano obilježena 34. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu, Tomislav Šuta je kao domaćin tog događaja danas napisao na Facebooku:

- Dragi prijatelji, nakon prespavane noći mogu samo kazati jedno veliko HVALA! Ove godine smo odlučili obilježavanje obljetnice podignuti na još višu razinu kako bismo uistinu pokazali zajedništvo i moć naše stranke koja će 2024. obilježiti rezultatom 3:0! Mislim da je atmosfera sve oborila s nogu, prikupljena sredstva humanitarne večere ide za udrugu Inkludo.

image

Tomislav Šuta sa suprugom

Facebook/Tomislav Šuta

Predsjednik splitskog HDZ-a tom je prilikom objavio fotografiju predsjednika vlade Andreja Plenkovića, koji je uz brojne druge dužnosnike uveličao događaj na Gripama. Tomislav Šuta objavio je i fotografiju sa suprugom Matildom, snimljenu na istom događaju, a mi smo u fotografskoj bazi Cropixa pronašli još fotografija splitskog para.

image

Novogodišnji bal u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovica u Hrvatskom domu Split. Na fotografiji Matilda i Tomislav Šuta

Sasa Buric/Cropix

Predsjednik HDZ-a Spit u današnjoj objavi stavio je i fotografiju još jedne njemu posebne osobe.

- Prošlo je mnogo vremena i u to vrijeme bio sam dijete. Pripadam novijoj generaciji. Nisam bio branitelj, ali ostala su sjećanja iz toga vremena. Sigurno da postoji na tisuće priča skromnih i samozatajnih ljudi koje nikada nećete čuti, a koji su bili presudni da danas živom u slobodnoj Hrvatskoj.

image

Stipe Zrno

Facebook/Tomislav Šuta

- Postoji jedna emotivna priča mog susjeda heroja, utemeljitelja stranke i branitelja koji je otišao rat. Zove se Stipe Zrno. Otišao je s puškom i ostao zarobljen na Manjači, a kod kuće je ostala supruga s malom djecom. U susjedstvu smo svi strepili cijelo vrijeme za Stipu - ispričao je Tomislav Šuta u subotu na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu, a cijela dvorana je pljeskala gospodinu Stipi.

image
Facebook/Tomislav Šuta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:14