StoryEditorOCM
SplitPUNA IM JE KAPA

Mještani Vranjica upozoravaju na onečišćenje mora: ‘Masno je, smeđe i smrdljivo!‘; Pogledajte video

Piše Split SD
21. srpnja 2023. - 12:52

Građanska inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti" iz Vranjica ponovno upozorava na onečišćenje mora, koja su ističu, na svakodnevnoj bazi.  

- Širi se neugodan miris nafte već tjedan dana. Nafta je u cijelom zaljevu po površini mora, a cisterne i kamioni s naftom se samo izmjenjuju na području bivšeg Salonita i Brodoremonta.

Sve što možemo je ponavljati kao papige da je potrebna veća kontrola, a ne da svi zatvaraju oči pred kaosom, pogotovo na području bivšeg Salonita, koji evidentno svima odgovara.

Tri dana zaredom evakuiramo djecu iz mora jer je svako popodne prilikom nekakvog ispusta more masno, smeđe, prljavo, smrdljivo.

Očito je po sastavu nečistoće da kanalizacija istječe na sve strane u Kaštelanskom zaljevu, ali važno se hvaliti EU projektom Aglomeracije (poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture) i zbrajati uložene miljune.

Još jedna zanimljivost, mikrobiološka analiza mora je uvijek uredna (napravljena nedavno u Vranjicu od strane NZJZ na naš zahtjev), a djeca nam pobolijevaju od enterovirusa i slatkih krasta.

Nema strane zaljeva di ne izlazi nekakva nečistoća, a tri godine ni jedna institucija ne poduzima ništa - ističu iz Građanska inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:02