StoryEditorOCM
Splitčelična konstrukcija

Milijunska investicija u Splitu: montirat će se nathodnik na gradskoj žili kucavici, ceste će biti zatvorene 3 dana!

Piše SPLIT SD
16. travnja 2024. - 09:18

Kako bi se podigla razina sigurnosti pješačke komunikacije unutar gradskih četvrti Dragovode i Mejaši, prvenstveno prema Osnovnoj školi na Mejašima, Grad Split ovog će vikenda krenuti s montažom čeličnog djela konstrukcije pješačkog nathodnika Vukovarskoj ulici. Objavili su to na službenim stranicama Grada Splita.

Zato će za vrijeme izvođenja radova biti potpuno zatvorena dionica od križanja Vukovarske ulice i Ulice 141. brigade i Težačkog puta na zapadnom dijelu te na istočnom dijelu od križanja Vukovarske ulice i Lovrinačke ulice.

image

Pješački prijelaz u Vukovarskoj ulici u gradskom kotaru Mejaši gdje bi se trebao graditi nathodnik za siguran prijelaz preko prometnice

Tom Dubravec/Cropix/

Vrijeme provođenja privremene regulacije prometa je od 19. travnja u 5 sati do 22. travnja u 5 sati. U slučaju ranijeg završetka radova montaže, zatvorena dionica bit će ranije puštena u promet, a građani će o tome biti obaviješteni na vrijeme.

Iz projekta „Nathodnik preko Ulice grada Vukovara“ zamišljen je kao čelična ovješena konstrukcija formirana od pravokutnog čeličnog portala na koji je ovješena rešetkasta konstrukcija gornjeg ustroja nadvožnjaka. Konstrukcija nadvožnjaka prelazi prometnicu Ulice grada Vukovara pod kutem od 104°, a portalni čelični okvir je tlocrtno zakrivljen u odnosu na konstrukciju mosta za 30°.

Investitor je Grad Split, izvođač je tvrtka Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova, a ukupna cijena radova s PDV-om iznosi 913.369,36 eura. 

image

Nathodnik na Mejašima

Grad Split/
image

Nathodnik na Mejašima

Grad Split/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:20