StoryEditorOCM
Split‘Nisam plakao‘

Krstulović Opara podsjeća na svoju ulogu oko Žnjana: ‘Tribalo je imat hrabrosti to potaracat. Prijetili su mi...‘

Piše split sd
5. veljače 2024. - 11:41

Konačno je počeo najveći splitski kapitalni projekt - uređenje Žnjana. Bivšem splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari nije sjela primjedba da je njegova uloga oko Žnjana bilo isprazno obećanje, te što ga se svrstalo u istu razinu s Kerumom i Baldasarom. Oni su, navodi Krstulović Opara, dopustilii bespravne objekte koji su tamo okupirali pristup plaži i puštali govna u more.

- Jednome i drugome je Žnjan bio simpatična i šarmantna doza kaosa. Tribalo je imat hrabrosti to potaracat i potirat one koji nisu plaćali nego im je još grad plaćao vodu. Na prijetnje se nisam obazirao i nisam plakao pred mikrofonima jer mi prijete. Odradio sam svoje. Donijeli smo plan, raspisali natječaj kojega je vodio pokojni Vjeko Ivanišević u posljednjim mjesecima svojeg života. Potom smo pripremili opsežnu dokumentaciju i od Države dobili koncesiju da bi Grad mogao graditi. Sve to u doba pandemije koja nas je usporila. I onda ti dodje gradonačelnik i licemjerno se zahvali meni i prethodniku čiji nered sam morao uređivati - ustvrdio je, između ostaloga uvrijeđeni Krstulović Opara.

Mnogi će se složiti, Krstulović Opara i njegova administracija su zaista odradili lavovski i najteži dio posla oko uređenja Žnjana. I to u prvim danima njegova mandata na čelu Splita, 2017. godine, kada je zaista krenuo jako.

Priprema je, svi to znaju, najteži dio posla. A kad pritom morate rušiti da bi gradili i navući pritom bijes moćnika koji su u tom kaosu masno zarađivali - taj posao je još opasniji i teži.

image

Krstulović Opara u obilasku Žnjana uoči velike akcije rušenja - lipanj 2017.

Tom Dubravec/Cropix
image

Krstulović Opara u obilasku Žnjana uoči velike akcije rušenja - lipanj 2017.

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:47