StoryEditorOCM
Splitkolaps na plaži

Koncesionar Kašjuna proziva Grad: ‘Moglo je doći do tragedije, nebrojeno puta smo upozorili na nemogućnost prolaska‘

Piše T. Ga.
16. srpnja 2023. - 09:19

Drama koja se u subotu odvijala na plaži Kašjuni, kada su se kola Hitne pomoći jedva probila do mora kako bi reanimirali ženu koju su kupaći izvukli iz mora, trebala bi biti alarm nadležnim službama da odmah nešto poduzmu po tom pitanju.

Naime, Hitna nije mogla proći zbog parkiranih taxi vozila i ostalih vozila, pa su konobari iz Joe‘s beach bara dotrčali i koordinirali promet, te micali ljude da bi kola Hitne pomoći mogla doći do unesrećene žene.

- Ovo je sigurnosni problem kojeg smo kao koncesionar itekako svjesni i na koji u kontinuitetu upozoravamo nadležne institucije od 2016. godine. Prije mjesec dana poslali smo dopis Gradu Splitu, njihovom odjelu za komunalne poslove te odsjecima za promet i redarstvo, u kojem smo po tko zna koji put upozorili na nemogućnost prolaska vozila žurnih službi - kaže nam Gordana Alajbeg, voditeljica općih poslova tvrtke Dolis, te nastavlja: 

image

Ajme onome kome zatreba hitna na Kašjunima

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

- Kao koncesionar nemamo ingerenciju nad prilaznom cestom koja spada u gradsku površinu, a koja je ujedno i ishodište svih komunalnih problema u prometu na Kašjunima. Drama u subotu mogla se izbjeći, a isto tako umalo je moglo doći i do tragedije. Postupanje građana za svaku je pohvalu pa tako i dijela našeg osoblja, ali bi svakako voljeli da umjesto herojskih činova čitamo o uređenom prilazu, kao što je uostalom uređen i onaj dio koji se nalazi pod našom koncesijom. Nadamo se da će naši apeli pa i vaše učestalo izvještavanje o ovom problemu doprijeti do svih vozača, ali prvenstveno do Grada Splita koji bi hitno trebao iznaći rješenje za sigurnost svih kupača na Kašjunima.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:46