StoryEditorOCM
SplitAJME NAMA

Do kada će trajati prometni nered na Kašjunima i Kašteletu? Ivošević sve svalio na policiju: ‘Odbili su naš prijedlog‘

Piše Gabrijela Radanović
20. srpnja 2023. - 10:36

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća u Banovini, a Srđan Marinić je postavio pitanje oko uređenja prometa na Šetalištu Ivana Meštrovića te na plaži Kašjuni i Kaštelet.

- Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan krajem 2021. godine s namjerom uređenja i povećanja sigurnosti prometa na Šetalištu Ivana Meštrovića, naručila je izradu prometnog elaborata i uređenja prometa. Izrađen je od strane ovlaštene tvrtke i u listopadu 2022. uputio ga je na suglasnost policiji.

PU splitsko-dalmatinska odbila je izdati suglasnost na predmetni elaborat uz nejasno obrazloženje, čime se onemogućilo daljnje postupanje po pitanju prometnog problema. Molim da mi odgovorite što će gradska uprava poduzeti kako bi se s policijom riješio jedan od gorućih problema – pitao je Marinić.

Bojan Ivošević je odgovorio kako je pitanje aktualizirano nakon situacije na plaži Kašjuni kada hitna nije mogla proći.

Drama na Kašjunima! Građani spašavali ženu dok se hitna jedva probijala do plaže. Od taksista nisu mogli proći

- Prometno redarstvo svakodnevno postupa tamo, ali je očito ljudima isplativije platiti kaznu nego ne kršiti zakon. Jedno od obrazloženja zašto je odbijen prometni elaborat mi je malo bez veze, a razlog je bio da ne možemo stavljati rampu na cestu, a na nekoliko lokacija na Marjanu postoji rampa na cesti.

Intencija Grada i Javne ustanove je bila da se pomakne ta zona ograničenog prometa, da dio ograniči na stanare, javni gradski prijevoz, taksi službe i ograničeni broj ulazaka osobnim automobilima, ovisno koliko parkirnih mjesta ima na Kašteletu i Kašjunima te ostalim lokacijama na tom području– obrazložio je Ivošević.

Najavio je da će o tom još raspraviti s PU splitsko-dalmatinskoj jer je evidentno da se nešto mora promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:37