StoryEditorOCM
Splitpoligon za nindže?

Dobili smo video na kojem se vidi da je tragedija na ovoj cesti pitanje dana: ‘Ne pada mi na pamet tamo voziti‘

Piše A. P.
17. kolovoza 2023. - 20:20

Poznati splitski ugostitelj Danijell Nikolla, vlasnik restorana Corto Maltese, jučer je upozorio na promet i loše stanje sigurnosti na Meštrovićevom šetalištu. Nikolla je objavio na društvenim mrežama kako je skoro poginuo dva puta u razmaku od samo sat vremena. U oba slučaja je vozio motor iz pravca vile Dalmacije do Kašjuna, a problem su bili vozači taksija. 

Poznati splitski ugostitelj opisao frapantne incidente na gradskoj cesti: ‘Skoro sam poginuo! Dva puta u sat vremena!‘

Naveo je kako su koncentracija sumanutih taksi vozila i još veća koncentracija pješaka/vježbača uz dobar dio ceste, bez pločnika, pretvorili ovu prometnicu u Hunger games preživljavanje. 

Na redakciji mail stigao nam je novi video s Meštrovićevog šetališta. Vlasnici su svoje automobile pokušali ugurati gdje god mogu pa makar to značilo da zauzmu pola trake.  

- Na cijeloj ovoj dionici sa strane su parkirani automobili koji su pola na cesti. Dovoljan je problem što nema nogostupa, a sad još i ovo - napisao nam je čitatelj.

Na problem parkiranja oko Kašjuna i pristupa samoj plaži upozoravamo cijelo ljeto, a sredinom srpnja hitna pomoć jedva se probila do mora kako bi reanimirali ženu koju su kupači izvukli iz mora. Nezadovoljstvo građana oko stanja na plaži raste iz dana u dan, a neki su i odustali od kupanja na Kašjunima. 

- Na Kašjunima sam se kupala zadnjih 20 godina. Ove godine sam povirila jednom i pobigla glavom bez obzira i više mi ne pada na pamet dolazit do kraja devetog mjeseca. Dok se nisu pojavili taksisti moglo se i prići plaži i parkirati. Taksisti su napravili totalni kaos. Treba im zabraniti da ulaze do plaže. Ne mogu shvatiti da nitko ne može uvesti reda na Kašjunima - kazala nam je jedna Splićanka. 

No, gradske službe ipak su prisutne na Kašjuni, a to nam dokazuju i kazne na parkiranim automobilima. 

image

Vlasnici parkiranih automobila na Kašjunima dobili su ‘čestitku‘

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:51