StoryEditorOCM
SplitKOPERNIKANSKI OBRAT

Koji preokret! Samardžiću najprije zabranjen koncert na splitskom Sustipanu, a Puljak ga sad proglasio manifestacijom

Piše Split SD
4. svibnja 2023. - 15:34

Gradonačelnik Ivica Puljak donio je zaključak da se koncert Željka Samardžića, oko čijeg su se održavanja 23. kolovoza na Sustipanu vodili prijepori, proglasi - manifestacijom!

- Organizator manifestacije upućuje se ishoditi odobrenje od strane Ministarstva kulture i medija, Konzervatorskog odjela u Splitu, obzirom da je Sustipan zaštićeno kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske - stoji, između ostalog, u dokumentu koji je potpisao Puljak.

image
Culture Club Revelin

Puljak je potpisao i zaključak o prekoračenju najviše dopuštene razine buke na otvorenom prostoru tijekom održavanja manifestacije "Koncert – Željko Samardžić" do najviše 90 decibela od 20 do 23.30 sati, tijekom održavanja manifestacije.

- Organizator tvrtka "Ona moja" d.o.o. je dužan snositi sve troškove mjerenja razine buke i mjera zaštite od buke radi održavanja gore navedenog događanja - stoji u dokumentu.

Podsjetimo, odlukom Marka Pejnovića, ravnatelja Park-šume Marjan mostarskom pjevaču s beogradskom adresom najprije je odbijen zahtjev za održavanjem koncerta koji je bio planiran za 19. kolovoza.

– Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu – rekao nam je tada, 17. ožujka u kratkom telefonskom razgovoru Pejnović.

No, radikalno je promijenio stav već istog dana u večernjim satima kazavši kako nije njegovo da donosi odluku o tome te da će se obratiti Vijeću za kulturu Grada Splita da odluče o tom koncertu.

image
Paun Paunović/Cropix

Aktom gradonačelnika manifestacijom je proglašeno i događanje "San Sustipanske Noći 2023". koja će se održati 11. i 12. srpnja isto na Sustipanu.

I u ovom slučaju se organizatora upućuje na ishođenje već spomenutog odobrenja od strane Ministarstva kulture i medija, Konzervatorskog odjela u Splitu.

I ovdje je odobreno prekoračenje najviše dopuštene razine buke na otvorenom prostoru do najviše 90 decibela za navedene datume u vremenskom razdoblju od 19.30 do 00.30 sati, tijekom održavanja manifestacije.

- Organizator tvrtka "Zaigrani miš" d.o.o je dužan snositi sve troškove mjerenja razine buke i mjera zaštite od buke radi održavanja navedenog događanja - stoji u aktu koji potpisuje Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:55