StoryEditorOCM
SplitFINA DAMA

Kakva kraljica! Koliko li je prekršaja napravila dok nije parkirala BMW u povijesnoj jezgri Splita? Lagano u spizu...

Piše Božidar Lončar
13. ožujka 2024. - 19:02
Srijeda ujutro u Bosanskoj ulici... Ma ko je vidija poštivat prometna pravila...Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Koliko god to puta napisali, nekada se jedino možemo samo začuditi bahatosti i nepristojnosti naših sugrađana. A toliko volimo "soliti pamet" onima koji dođu u Split kako se treba ponašati, osobito u povijesnoj jezgri grada. A svojim primjerom smo - nula. To nam je bio prvi dojam kada smo vidjeli fotografije iz Bosanske ulice u najužem centru Splita.

image

U Bosanskoj u strogom centru grada...

Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Gospođa je došla i nasred ulice parkirala svog BMW-a. Potom je iz njega krenula vaditi vrećice. Jer, zašto se mučiti i nepotrebno šetati kao svaki ostali građanin kada se može automobilom upasti u zgradu. Vade se bagaje s Pazara ili Peškarije i ostavlja se automobil parkiran dok se ne obavi što treba. A, koliko je samo prekršaja počinjeno da bi se došlo do Bosanske i parkiralo se na spomenutom mjestu? Al‘ ti ko šta može, sigurno je pomislila.

image

U Bosanskoj u strogom centru grada...

Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Uz novinare, Splićani su na ovu krajnju nepristojnost i ignoriranje propisa odgovorili slanjem prijave, ali vozačica je imala sreće jer po dolasku redara oko 8 sati ujutro nije zatečeno vozilo. Otkrili smo kako to nije prvi slučaj ovog tjedna te su već imali skoro pa identičan slučaj stotinjak metara zapadno niz Tomislavovu ulicu.

U ponedjeljak su tako uhvatili vlasnika BMW-a šibenskih tablica parkiranog kod javnog toaleta. Kazna uobičajena: 30 eura kazne koja se umanjuje za pola iznosa ako se plati u roku od tri dana. Na nekim mjestima u gradu i jeftinije od samog parkinga, osobito u srcu sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:31