StoryEditorOCM
SplitKakav bezobrazluk

Kako ga nije sram; netko je u Splitu na ulicu izbacio doslovno cijeli stan, sve... A rješenje je tako jednostavno...

Piše Ivica Marković
23. siječnja 2024. - 17:03

Ovo je priča o evoluciji, ali ne o evoluciji majmuna u čovjeka, već priča o pokušaju evolucije primitivca u građanina.

Mjesto radnje je Split, ulica je Dobrilina, a vrijeme radnje je nepoznato, odnosno nepoznato je, kada je naš "sugrađanin" izbacio cijeli svoj stan iz svoja "četiri zida" u prolaz u Dobrlinu ulicu.

image
Snimio čitatelj

"Sugrađanin" je očigledno želio urediti svoj stan, ali je istovremeno "uneredio" javnu površinu i to je dobro uneredio, ne hajući o tome smeta li to kome ili ne.

Očigledno naš "sugrađanin" ne zna da može nazvati "Čistoću" i dogovoriti termin odvoza glomaznog otpada na koji ima besplatno pravo jednom godišnje.

image
Snimio čitatelj

Postoji i druga mogućnost - može pogledati na stranicama "Čistoće" koji su datumi u mjesecu predviđeni za odvoz iz kvarta u kojem živi, u ovom slučaju je to Split 3, javiti kotaru ili "Čistoći" lokaciju kako bi otpad u navedene dane mogli pokupiti, a ima i treća opcija - odvesti otpad u neko od gradskih reciklažnih dvorišta i tamo ga također besplatno odložiti. No, našem sugrađaninu bilo je lakše ovako "stan izbacit kroz prozor" i nagrditi okolinu.

image
Snimio čitatelj

Na istovarenoj gomili škovaca može se naći svega - kućanskih aparata poput perilica za rublje, za suđe, pa madraca, stolića, komoda, visećih elemenata..., ma svega blaga.

Možda je naš "sugrađanin" imao dobre namjere, da mu kamion "odnese stan", ali se preračunao, jer kamion do Dobriline ne može doći, budući da je na sjevernoj strani te ulice u tijeku izgradnja garaže. Baš nas zanima kako će djelatnici "Čistoće" riješiti ovaj problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:17