StoryEditor
SplitULICA ZVANA ČEŽNJA

Joško Kalilić: Prije se izgradio Pelješki most nego zadnjih 150 metara Ulice Hrvatske neovisnosti! Možda bi trebalo dovesti Kineze da pomognu

Piše M.V.
16. studenog 2021. - 13:34

Dr. Joško Kalilić upozorava nas opet na gradske probleme. Ovog puta radi se o dijelu Ulice Hrvatske neovisnosti, dugom svega 150 metara, koju naziva "Ulica zvana čežnja".

Podsjeća nas da se izgradnju tog dijela ulice moglo pratiti više od 10 godina, a sada kada je formalno završena, i dalje iz nekog neobjašnjivog razloga nije puštena u promet.

image
Joško Kalilić

- Očito je da se prije izgradio Pelješki most, nego tih, za brojne vozače, iznimno važnih 150 metara ulice. Možda bi trebalo dovesti Kineze da pomognu pustiti u promet tih spasonosnih 150 m završene ulice – predlaže dr.Kalilić.

- Da je ovaj dio ulice otvoren za promet vozači bi pri vožnji od istoka prema zapadu skrenuli iz Ulice kralja Stjepana Držislava u Ulicu Hrvatske neovisnosti i i u dužini od 300 metara stigli brzo, sigurno i bez nepotrebnih gužvi do samog ulaza u trgovački centar City Center One.

image
Joško Kalilić

Međutim, više od 10 godina to nije bilo moguće zbog nedovršenih već spomenutih 150 metara prometnice koja dolazi do trgovačkog centra. Tih, za promet otvorenih 150 m, značajno bi smanjilo kilometražu i veliku svakodnevnu gužvu – objašnjava.

Zajedno s dr.Kalilićem i mi iskazujemo nadu da će gradska uprava napokon riješiti problem nepotrebne gužve i pustiti u promet taj dio ceste prije nego ga svi spontano počnemo zvati "Ulica čežnja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 14:00