StoryEditor
SplitPREVENTIVA

Iz ‘Prometa Split‘ nakon niza incidentnih situacija pokrenuli edukativnu akciju: ‘Masku nosim, odgovorno se vozim‘. Snimili su i video

Piše A.P.
23. rujna 2020. - 10:02
Nikola Vilić/Cropix

Iako je dobrom broju naših sugrađana maska postala neizostavan sadržaj torbi i džepova, Sindikat vozača i prometnih radnika Promet Split uz podršku uprave na čelu s direktorom Miroslavom Delićem dosjetili su se kako dodatno potaknuti ljude da maske koriste prilikom vožnje autobusima.

Kampanjom 'Masku nosim, odgovorno se vozim' fokus žele staviti na one ugrožene skupine, ali i na neželjene incidente. Naime, prije nekoliko dana pronijela se vijest o 19-godišnjem mladiću koji je pljunuo vozača samo zato što ga je upozorio da kupi kartu i stavi masku.

- Smatramo da preventive nikad dosta. Imamo velik broj naših sugrađana koji se pridržavaju mjera, ali imali smo i velik broj incidentnih situacija gdje pojedinci odbijaju staviti masku. Verbalno, ali i fizički znali su nasrnuti na vozače. Pokrećemo kampanju upravo kako bismo izbjegli takve situacije i mislimo da je ovo dobar put da osvijestimo koliko je važno držati se mjera. Pogotovo kada se uzme u obzir da je naša županija uvijek negdje pri vrhu kada je u pitanju broj zaraženih, a ne želimo da naši autobusi budu mjesta na kojima će se zaraza širiti - poručio je direktor 'Prometa' Miroslav Delić.

- Bez obzira na propisanu obvezu nošenja maski u javnom prijevozu, cilj ove kampanje je da putnici shvate kako upravo oni svojim odgovornim ponašanjem mogu minimalizirati rizik prijenosa zaraze.Kao što znate naša županija neslavni je rekorder po broju zaraženih, a dolaskom jeseni rizik virusnih oboljenja se povećava.

Uvažavanjem struke i odgovornim ponašanjem javni prijevoz možemo i moramo učiniti sigurnim za sve korisnike. Dobar primjer pruža upravo naša tvrtka u kojoj među 600 djelatnika nemamo evidentiran niti jedan slučaj zaraze na radnom mjestu, a želja nam je da tako i ostane - naglašavaju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 10:36