StoryEditorOCM
SplitZAVRŠILA SAGA

Grad Split napokon izdao uporabnu dozvolu najvećem neboderu u Hrvatskoj, znamo i kada hotel ‘Marriot‘ počinje s radom

Piše Split sd
12. srpnja 2023. - 19:54

Dalmatia Tower danas je konačno od Grada Splita dobio uporabnu dozvolu čime je najveći neboder u Hrvatskoj zadovoljio sve potrebne uvjete za početak rada tornja i otvaranje AC Hotela by Marriott Split koje je predviđeno za ponedjeljak.

image
Privatni album

Uporabna dozvola izdana je za zgradu ugostiteljsko-turističke namjene, odnosno za hotel kategorije 4 zvjezdice s pratećim sadržajima.

Riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj koji će poslovati na čak 15 katova i 3 podzemne etaže. Inače, Marriott je najprestižniji svjetski hotelski lanac sa sjedištem u SAD-u.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi. Westgate tower ukupno će imati 214 smještajnih jedinica - 210 soba i 4 apartmana.

image
Privatni album
image
Privatni album

- Sretni smo i ponosni što smo u punom smislu riječi realizirali strateški projekt za Split, Dalmaciju i Hrvatsku.

Veseli me što ćemo otvoriti nova radna mjesta i što smo gradu Splitu uz turističku, zauvijek dali vizuru i poslovne sredine s našom monumentalnom građevinom. Građani Splita najbolje znaju tko ruši, a tko gradi i oplemenjuje ovaj grad - izjavio je ovom prigodom investitor Josip Komar.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:05