StoryEditorOCM
SplitSUBVENCIJE

E, ovo su super vijesti! Splitski SDP-ovac objavio kojih će 27 zgrada u Splitu dobiti lift: ‘Mnogima je to bio san!‘

Piše P. K.
5. travnja 2024. - 10:51

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, na svom je Facebook profilu objavio da će 27 novih zgrada u Splitu dobiti lift. Radi se o mjeri subvencioniranja ugradnje lifta koju je prije nekoliko godina pokrenuo splitski SDP, a zahvaljujući njoj na području Splita značajno je smanjen broj zgrada bez lifta.

Kaže da je, kada se počelo s provođenjem ove mjere, čak 400 zgrada imalo sve uvjete za ugradnju lifta, ali je stanarima to bio nedosanjani san. Danas je, tvrdi Matijević, situacija kudikamo bolja. 

- Novih 27 zgrada će dobiti lift!

Nakon raspisanog natječaja za subvencioniranje ugradnje lifta na kojeg su se javile 43 zgrade, njih čak 27 je ostvarilo pravo na subvenciju. Mjeru subvencioniranja ugradnje lifta pokrenuo je splitski SDP i već nekoliko godina se provode natječaji koji financijski pomažu zgradama da ugrade lift.

Kad se počelo s ovom mjerom u Splitu je bilo, po nekoj procjeni, čak 400 zgrada koje su imale mogućnost ugradnje lifta, ali im je taj lift bio nedosanjani san. Danas je ta brojka kudikamo manja. Život u stanu u zgradi bez lifta je za mnoge naše sugrađane bio jednak životu u zatvoru. Upoznao sam umirovljenike koji bi godišnje uspjeli izać iz stana svega nekoliko puta.

Ovdje nije pitanje samo umirovljenika već i osoba s invaliditetom, ali i trudnica. Lift nije luksuz već potreba i Split mora postat grad koji će brinuti o svim svojim sugrađanima kao i našim najugroženijim skupinama. Lanac je jak koliko je jaka njegova najslabija karika!

Zgrade koje su dobile subvenciju:

Mažuranićevo šetalište 46

Hercegovačka 84

Mažuranićevo šetalište 37

Kralja Zvonimira 21

Đakovačka 15

Pojišanska 34

Stepinčeva 65

Stepinčeva 51

Hercegovačka 88

Vinkovačka 27

Vinkovačka 7

Iločka 3

Šižgorićeva 30

Velebitska 14

Gajeva 19

Ostravska 8

Stepinčeva 37

Kranjčevićeva 15

Hercegovačka 68

Hercegovačka 96

Iločka 15

Fra Bonina 11

Mažuranićevo šetalište 42

Ljudevita posavskog 8

Slavonska 11

Biankinijeva 13

Kranjčevićeva 27 - napisao je Matijević.

image

Status Davora Matijevića

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:49