StoryEditorOCM
SplitZA ISPOD BORA

Doznali smo u eur kolike božićnice dobivaju zaposlenici Grada Splita. Bit će i za penzionere, ove su godine rekorderi...

Piše Petra Klarić
28. studenog 2023. - 16:37

Bliže nam se božićni blagdani, što znači da se mnogi Splićani pripremaju za period slavlja, darivanja i ugodnog druženja s najbližima. 

No, to vrijeme sa sobom donosi i brojne troškove pa smo od gradonačelnika Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića saznali kolike će božićnice dobiti zaposlenici Grada, ali i umirovljenici i druge socijalno ugrožene skupine. 

Otkrili su nam da će splitski umirovljenici, socijalno ugroženi građani i drugi pripadnici ranjivih skupina ove godine dobiti najveće božićnice u Hrvatskoj. Osigurat će im se tako, ovisno o tome kojoj kategoriji pripadaju, od 60 do 150 eura.

image
Duje Klarić/Cropix

 - Nakon što je gradski vijećnik Damir Barbir uložio amandman, mi smo ga prihvatili i podigli božićnice na razinu višu od svih drugih gradova u državi - kazao je dogradonačelnik Ivošević. 

Što se tiče zaposlenika Grada, oni će ove godine ususret Božiću dobiti 331 euro. U toj kategoriji su zaposlenici Banovine, ali i ostali proračunski korisnici zaposlenici gradskih vrtića, ustanova u kulturi, vatrogasci... Kako smo već pisali, iste božićnice dobit će i zaposlenici "Prometa" i "Čistoće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:35