StoryEditorOCM
Splitsvi pušteni kućama

DORH istražuje spornu parcelu na Gripama! Dobili smo očitovanje i policije o današnjem postupanju, ovo su utvrdili...

Piše Božidar Lončar
30. siječnja 2024. - 20:25

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nas je izvijestila kako je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira danas u poslijepodnevnim satima.

Da podsjetimo, danas je oko 13 sati u Glagoljaškoj ulici na Gripama došlo do verbalnog okršaja zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića Igorom Kraljevićem koji je sa strojevima krenuo čistiti parcelu na kojoj se nalazi šalovani bor zaštićen GUP-om. Na kraju su u zgradu Druge policijske uprave na Bačvicama završila spomenuta dvojica i Melita Mrsić, jedna od prvih susjeda spomenute parcele, koji su dovedeni radi davanja iskaza, a zbog sumnje u počinjenje navedenog prekršaja.

image
Ante Čizmić/Cropix

Nakon puta dva sata provedenih u postaji pušteni su kućama, a nedugo nakon izlaska iz postaje na Bačvicama nam je i odgovorila policija kako nisu utvrđeni elementi prekršaja. Pale su teške riječi danas ako je vjerovati izjavama svjedoka, ali je sve samo ostalo na tome.

image
Vojko Bašić/Cropix

Ono što pak Ivošević nije znao, sudeći prema njegovom odgovoru na naše pitanje večeras jest da je i dovršeno kriminalističko istraživanje splitske policije povodom prijave Grada Splita o pustošenju šume i oštećenju kulturnih dobara u Glagoljaškoj o čemu je zamjenik obavijestio javnost u studenome.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja poduzeli mjere i radnje iz nadležnosti policije te o svemu utvrđenom obavijestili nadležno državno odvjetništvo - odgovorili su nam danas.

image
Vojko Bašić/Cropix

Po izlasku iz postaje smo upitali zamjenika gradonačelnika koji nam je večeras odgovorio kako nisu dobili odgovor iz policije. 

- Ne mogu o tome govoriti jer nismo dobili odgovor iz policije kako su oni kategorizirali sve što se dogodilo na spornoj parceli. Tri parcele imaju zajedno preko jednog hektara pa smo kao Grad već podnijeli kaznene prijave.

- Ono što mi znamo jest da je slučaj proslijeđen nadležnim institucijama, odnosno DORH-u?

- Drago mi je čuti da je na DORH-u da utvrdi da li su te tri parcele koje su činile jednu šumu upisane kao ta kultura i je li počinjeno kazneno djelo pustošenja šume - odgovorio je Ivošević.

image
Nikola Vilić/Cropix

Šuma nije upisana u šumogospodarski plan ”Kozjak-Kaštela” Hrvatskih šuma iz 2021. U katastru i i Informacijskom sustavu prostornog uređenja ništa novog. Vlasnik zemlje je "Cacao" u 100 postotnom udjelu i nema više aktivne plombe. Neslužbeno, komunalno redarstvo je danas evidentiralo prometni prekršaj jer je izvođaču radova stroj bio na nogostupu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:38