StoryEditorOCM
SplitSVAKA ČAST!

Dok smo mi feštali, oni su se uhvatili posla; more je sveto ka i Hajduk, pogledajte kako se voli svoj grad

Piše Božidar Lončar
8. svibnja 2023. - 13:57

Glancalo se, čistilo, melo i tako svaki kantun "najlipšeg grada na svitu" kako bi spreman dočekao svoj dan. U svečanom i dotjeranom ruhu ne bi li se "prežentava" ponosno ostatku svita. Velike pripreme traju već dugo vremena, a briga o svome gradu ne staje ni nakon proslave.

"Prvo pometi ispred svog dvorišta" stara je poslovica koju gotovo svakodnevno Splićanke i Splićani upućuju jedan drugome. Jer "ćakula" uz kavu dio je nezaobilaznog splitskog đira.

A "ko" će pomesti svetom Duji ispred kuće? More je ovdje sveto ka i Hajduk, od njega se i dobro živi zadnjih godina, ali o njemu treba brinuti, baš kao o malom djetetu.

image
Upa Rostrum

A dok su se Splićanke i Splićani još odmarali od subotnje fešte i spremali se za "đir do grada" Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum Split je u nedjelju ujutro zaronila pod Sustipana, u lučicu Jadran i počistila pred vratima našeg grada.

Dvadesetak ronilaca i desetak vrijednih članova lučice zajedničkim su snagama izvukli sve ono što ne bismo voljeli vidjeti u moru. Kažu, nakupilo se tu smeća, poprilično, a vadile su ih vrijedne ruke, od onih snažnih i jakih do onih najmanjih kojima je to tek prva akcija.

Nakon ekološke akcije tih tridesetak vrijednih članica i članova UPA "Rostrum", Kluba športskog ribolova Jadran zajedničkim su veseljem dogovorili nove akcije i planove za dalje. Jer grad se voli, čuva i pazi svaki dan u godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:10