StoryEditorOCM
Splitne treba joj obrana

Đerek oplela po šefu splitskog HDZ-a: ‘Supruga mu napreduje u Puljkovoj administraciji! Dobili smo i njegov komentar...

Piše Frano Kiso
13. veljače 2024. - 19:50

Još se sliježu dojmovi nakon jučerašnje sjednice splitskog Gradskog vijeća na kojoj su iznesene brojne optužbe protiv vladajućih u Banovini.

Posebno se žestoko raspravljalo o Maji Đerek koja će u slučaju pobjede na Službeničkom sudu ostati bez radnog mjesta pošto više nema resora gradske imovine koji je podijeljen u dva upravna odjela.

Đerek je za Dalmatinski portal komentirala politička natezanja na sjednici i ustvrdila da bi je i jedini i drugi utopili u čaši vode.

- S posebnim zanimanjem sam pratila HDZ-ove i Puljkove PR smicalice u kojima dušobrižnici iz HDZ-a tobože stoje na mojoj strani i zalažu se za moj povratak u Banovinu.

image
Duje Klarić/Cropix

Međutim, prava je istina da bi me jedni i drugi utopili u čaši vode samo zato što nisam htjela biti slijepi politički poslušnik u njihovom kriminalnom upravljanju državnom, odnosno gradskom imovinom - kazala je Đerek i potom se dotaknula Tomislava Šute, odnosno njegove supruge.

- Još je zanimljivije kako me u tobožnju obranu uzima predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta dok iz medija saznajemo da mu supruga karijerno napreduje u Puljkovoj administraciji.

Izgleda da isključivo HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu politiku jer je već poduži i javno objavljeni spisak HDZ-ovaca koji prosperiraju pod njegovim vodstvom - ustvrdila je bivša pročelnica.

Prema informacijama koje smo dobili iz dobro obaviještenih izvora, istina je da je Matilda Šuta, supruga Tomislava Šute napredovala za vrijeme Puljkove vlasti. I ne samo to, u kuloarskim pričama spominje se kako bi upravo ona postala buduća šefica odjela financija koja će naslijediti Olenku Dadić. 

Šuta zgrožen

Nazvali smo optuženog čelnika splitskog HDZ-a koji nam veli kako je ostao bez riječi kad je čuo izjave Đerek.

- Zbilja sam bez komentara. Supruga tamo radi preko 16 godina, zaposlila se još prije našeg braka i oboje imamo svoj različit profesionalni život. Ne želim je uplitati u bilo kakvu politiku. Zbilja ne znam s kojim je povodom Đerek izašla s takvim izjavama, ovo je baš ‘too much‘ - kazao nam je Šuta u telefonskom razgovoru.

Poslali smo upit i Gradu, još čekamo odgovor.

image

Matilda i Tomislav Šuta

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:09