StoryEditorOCM
Splitvinski grad

Da postoji nagrada za razvoj alkoholičarskog turizma, Split bi pomeo sve! Pogledajte što su napravili nesretnom biskupu

Piše Lucija Vujnović
6. rujna 2023. - 18:26

Tko god je sudjelovao u promoviranju Splita kao glavne europske party destinacije, očito je napravio odličan posao. Da postoji nagrada za uspješan razvoj alkoholičarskog turizma, pomeli bismo svu konkurenciju. A dokumentirano je toliko aktivnosti pijanih turista da bi se mogla otvoriti jedna sasvim bogata izložba "Split Ljeto 2023".

I sad odbrojavamo dane kad će se situacija malo smiriti budući da je ljetna sezona na izmaku. Mislili smo da će grad napokon moći predahnuti od alkoholiziranih gostiju, ali – ne. 

Ne samo da se na stranim portalima promovira opijanje nego to, očito, čine i lokalni promotori splitskih događanja.

Reklama za Vinski grad koji se uskoro održava na Zvončacu prikazuje Grgura Ninskog s čašom vina u ruci, a fotografija je osobito iznervirala Facebook grupu "GetDirekt " koju vode stanovnici splitskog Geta. 

image

Plakat za Vinski grad

"Neka malo utjecaja svjetske alko-scene i na naša događanja Splitu! Pa tako će i veliki biskup Grgur Ninski, koji je uveo hrvatski jezik u crkvenu službu, davne 905. i to u viziji našeg najvećeg kipara Ivana Meštrovića, malo diletantski retuširan postati lik cuger koji natiže bocu alko-cuge ispred nekog dućana, dok sjedi na gajbi pive," pišu na Facebook stranici GetDirekt.

"Grad u kojem ćete ostaviti zdravu jetru!", dodaju na kraju što bi, kako stvari stoje, doista mogao postati slogan grada. (A ne zvuči loše ni na engleskom "A city where you will leave a healthy liver!" Onaj od pub crawla "Najbolja noć koje se nećete sjećati" je postao već malo izlizan.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:19