StoryEditorOCM
Split‘ISPUNIO SAM CILJ‘

Čudesan podvig Krstulovića Opare: prije 6 godina borio se za život, a sad je istrčao utrku od 5 kilometara u Egiptu

Piše Split SD
12. siječnja 2024. - 11:39

Bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je ispunio jedan od svojih ciljeva, istrčao je utrku od pet kilometara u Dolini kraljeva u Egiptu. Snimio je i video zadnjih 100 metara utrke, a u jednom trenutku ga je jedna trkačica iz Japana pretekla. 

- Jedna me Japanka pretiče, ko je šljivi. Ne trčim za rezultat nego za svoj cilj, a jedan sam upravo ispunio - kazao je Krstulović Opara, koji je utrku istrčao u Hajdukovom dresu

Objasnio je da je izabrao dionicu od pet kilometara jer ne želi pokvariti sutrašnji dan kada mu je na rasporedu obilazak piramida. 

- Oni trenutci, kad ispuniš jedan od onih ciljeva koji život čine lipšin, a nakon što preživiš teške tegobe kojima ne daš gušta. I kad si trkač, arheolog i povjesničar umjetnosti i završiš (kratku) utrku u Dolini kraljeva u Luxoru podno hrama kraljice Hatšepsut. Divno! - napisao je Krstulović Opara na Facebooku. 

Njegov podvig tim je veći s obzirom da je 2018., u doba kad je bio gradonačelnik Splita, obolio od zloćudnog tumora kože koji se proširio na mozak. Mnogima može biti inspiracija i pobuditi nadu u ozdravljenje kad se suoče s tako teškim dijagnozama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 11:35