StoryEditorOCM
SplitSMRDI, SMRDI

‘Čistoća‘ ima vozilo za pranje kontejnera, ali za to nije upotrebljeno niti jednom: objasnili su za što se sve koristi

Piše Split SD
9. kolovoza 2023. - 12:59

Gradska tvrtka "Čistoća" je 2021. godine nabavila vozilo za pranje kontejnera vrijedno 900 tisuća kuna koje je stiglo koncem listopada 2021., ali u tu svrhu do sada nije upotrebljeno niti jednom, piše Dalmatinski portal

Vozilo je nabavljeno zato što je "Čistoća" u sklopu usluge odvoza otpada preuzela i obvezu pranja kontejnera u koje građani trpaju smeće, ali prema odgovoru direktora Ivica Karoglana, vozilo se za tu svrhu uopće ne koristi. 

Dalmatinski portal je poslao upit Upravi "Čistoće". Zanimalo ih je koliko je vozilo napravilo kilometara na što im nije odgovoreno, a nije im ni pojašnjeno zbog čega se ne koristi za namjenu za koju je nabavljeno.

"Čistoći" se u prvom odgovoru potkrala greška. Naime, ustvrdili su da je vozilo nabavljeno godinu dana kasnije, dakle, potkraj 2022., no nakon ponovljenog upita, ipak je naveden raniji datum.

- Vozilo o kojem šaljete upit ima višestruku namjenu. Radi se o vozilu za pranje kontejnera i kanti te također može služiti za pranje javnih površina. Trenutno ga koristimo za pranje pojedinih lokacija u gradu, poput prostora ispred HNK-a i gradske knjižnice, garaža Vrazove ulice, kao i prostora ispred postavljenih WC za vrijeme Ultra festivala. 

Omogućava nam kvalitetno i toplo pranje, pogotovo kamenom popločanih lokacija na Trgu Gaje Bulata, šetnice na istočnoj obali i Obale Kneza Domagoja. 

Pranje navedenih površina se vrši u noćnoj smjeni. U budućnosti će se koristiti i za pranje kupola postavljenih polupodzemnih  kontejnera.

Cijena nabavljenog vozila bila je 901.391,85 kn, odnosno, 119.635,26 eura, a vozilo je nabavljeno otvorenim postupkom nabave 2021/S OF3-0004974 te nam je isporučeno 27.10.2021. godine - odgovorili su Dalmatinskom portalu iz "Čistoće". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:08