StoryEditorOCM
Splitvječni blagdani

Božić je odavno prošao, ali jelke na Brdima još leže pokraj kontejnera: ‘Valjda će ih ukloniti do Uskrsa‘

Piše Mia Uzinić
26. veljače 2024. - 12:06

Bilo bi najbolje da radost Božića, kao i sve humanitarne akcije koje ga prate, traju cijelu godinu. Nekoliko jelki u Kupreškoj ulici na splitskim Brdima još čekaju da ih "Čistoća" odveze, dočekale su i pravoslavni Božić i kinesku Novu godinu, a možda dočekaju i početak Ramadana. 

image

Jelke u Kupreškoj ulici

Tonći Seser/Slobodna Dalmacija

- Komunalna tvrtka "Čistoća" ni dva mjeseca nakon blagdana, a već je prošla i kineska Nova godina, nije uklonila božićna drvca koja se nalaze u Splitu u Kupreškoj ulici kod broja 14. Navedena tvrtka nedavno je podignula cijene svojih usluga, a smanjila kvalitetu o čemu svjedoči ovaj primjer. Nikada skuplja, a nikada lošija usluga "Čistoće". Stanari Kupreške ulice nadaju se da će odbačena božićna drvca biti od strane tvrtke "Čistoća" uklonjena barem do Uskrsa - govori Tonći Seser.

Kontaktirali smo Davora Polića, direktora tehničke službe "Čistoće".

- Pitanje je kada su ta drvca odložena, za svaki kotar postoje dva datuma u mjesecu kada se odvozi glomazni otpad. Ako su drvca tu bila i tijekom tih datuma, trebalo ih je odvesti s biootpadom. Podatke ću provjeriti s operativom, drvca tu ne bi trebala stajati, ali ponavljam ovisi kada su odložena. Svakako ćemo ih odvesti u što kraćem roku - kazao je Polić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:21