StoryEditorOCM
ZagoraTAKO MLAD, A TAKO...

U Dicmu stradala četvorica Kaštelana, a onda je istom cestom ludovao mladi Sinjanin! Evo kako je htio pobjeći policiji

Piše Stipe Šarić
8. kolovoza 2024. - 17:55

Prilikom kontrole prometa u Dicmu policajci su jučer, nekoliko sati nakon teške nesreće u kojoj su stradala četvorica momaka iz Kaštela, pokušali zaustaviti motociklista.

Međutim, 21-godišnjak je to odbio i nastavio vožnju prema Sinju. U Turjacima je parkirao motocikl i pobjegao u kuću.

Uhićen je i doveden u policijske prostorije. Utvrđeno da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja: upravljao je motociklom kojem je istekla registracija, i to dok mu je vozačka dozvola poništena i dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima.

- Nakon završetka kriminalističkog istraživanja mladić je uz optužni prijedlog priveden na Općinski prekršajni sud, određeno mu je zadržavanje u zatvoru od sedam dana - naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

image
Joško Šupić/Cropix/Ilustracija

Na omiškom području zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak, recidivist u činjenju prometnih prekršaja.

Kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.39 promila, a također je utvrđeno da je upravljao vozilom prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom nakon što mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta.

- Uhićen je i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je uz optužni prijedlog priveden na prekršajni sud.

Nakon saslušanja na sudu spomenuti je nepravomoćno proglašen krivim za prekršaje i izrečena mu je uvjetna osuda od 40 dana zatvora i novčana kazna od 1500 eura - otkrili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 03:19