StoryEditorOCM
ObalaPRESKUPI BAKALAR

Ribari nam otkrivaju zamjenu: Bolje je pripremiti sušenog ‘tovara‘ ili tabinju. Doznali smo kako to čine u Suđurđu na Šipanu i u Brijesti na Pelješcu

Piše Ahmet Kalajdžić
9. prosinca 2022. - 20:21

Dolaze nam Božićni blagdani i doba koje se ne može ni zamisliti bez blagdanske trpeze, neizostavni i sastavni dio koje je bakalar. Međutim, građani tvrde kako nikad kao ove godine ta riba, koju uglavnom uvozimo iz Norveške, nije bila tako skupa. Dapače, preskupa, u što smo se uvjerili i inventurom dubrovačkih butiga u kojima se cijena kreće 249,99- 320,99 kuna!

Građani su već krenuli u opskrbu, a najviše kupuju vakumirane komade te ribe. Na upit zašto baš u tom obliku, ustvrdili su da je za te primjerke potrebno najkraća priprema i najmanje točanja. Na molbu da komentiraju cijenu, većinom su odgovorili kako je ”Božić jednom godišnje, a tradiciju valja čuvati”. Ipak, nemali broj sugrađana je negodovao i ustvrdilo kako su ”trgovci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 05:35