StoryEditorOCM
ObalaLJEPOTAN NA FOŠI

VIDEO Nemojte se čuditi ako u širem splitskom akvatoriju ugledate ploveći most! Upravo putuje za Trogir

Piše SPLIT SD
18. rujna 2024. - 10:33

10.15 Prekrasni novi most koji će uskoro krasiti trogirsku Fošu konačno je krenuo iz brodogradilišta u Vranjicu. Predviđeno je da će u Trogir uskoro uploviti, a montaža starta odmah nakon toga.

09.00: Zbog tehničkih problema s dizalicom, konstrukcija novog pješačkog mosta još uvijek se nalazi ispred brodogradilišta u Vranjicu. Problem se otklanja i čim bude poznat termin isplovljavanja i dolaska u Trogir. Prema posljednjim informacijama, isplovljavanje tegljača s konstrukcijom mosta očekuje se oko 9.30, a oko 14 sati dolazak u Trogir.

 

RANIJE

Danas započinje montaža novog pješačkog mosta preko trogirske Foše. Most je jučer krenuo brodom iz brodogradilišta u Vranjicu gdje se izrađivao posljednjih 9 mjeseci, a početak montaže očekuje se iza 9 sati. 

Montaža 32 metra duge konstrukcije potrajat će cijeli dan. Nakon postavljanja i učvršćivanja konstrukcije, nekoliko tjedana potrajat će postavljanje gumirane podloge mosta i drugih elemenata koje predviđa izabrani projekt.

image

Most u Trogiru

Privatna Snimka/Slobodna Dalmacija

Na natječaju za ovaj projekt sudjelovala su 22 rada, a prva nagrada pripala je autorima Luki Cvitanu i Antoniji Vuletić (Prostorne taktike d.o.o.).

Ovaj natječaj i njegovo provođenje provodio je DAS na inicijativu Grada Trogira nakon što je krajem 2020. godine utvrđeno da je postojeći most preko Foše sigurnosno i funkcionalno neadekvatan, a u cilju da se iznađe najbolje rješenje i da ono bude odabir stručnjaka.

image

Most u Trogiru

Privatna Snimka/Slobodna Dalmacija
image

Most u Trogiru

Privatna Snimka/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 10:35