StoryEditorOCM
Spiza pluslakše ne može

Kremasti domaći sladoled koji ne deblja? Moguće je, zahvaljujući sastojku koji vam je vjerojatno već u hladnjaku

Piše Spiza SD
27. travnja 2023. - 18:03

Neki će reći da polako otvaramo sezonu sladoleda, ali mi na to uzvraćamo da se sezona sladoleda nikad ni ne zatvara. Volimo ga uvijek i u svakoj prilici. Samo što smo s njim malo posvađani, jer nekako nam ne djeluje baš najbolje na liniju. Barem onaj kupovni. Što se tiče domaćeg, tu smo već isprobali mnoštvo opcija sa zdravim sastojcima, i premda mnogi od njih ne debljaju, za niti jedan se ne bi moglo reći da pomaže u mršavljenju.

Sve dok nismo doznali za ovu ideju i to s TikToka, koji nas tu i tamo ugodno iznenadi. Riječ je o sladoledu koji se priprema od svježeg sira, koji zahvaljujući obilju proteina produžuje osjećaj sitosti i tako pomaže da ne grickamo između obroka. Svježem se siru dodaju prirodni zaslađivači poput meda i agavinog sirupa, a za još bolji okus brinu se tostirani orasi.

Recept je osvojio društvene mreže pa već ima niz varijacija - mnogi svoje sladolede od svježeg sira aromatiziraju sušenim brusnicama, maslacem od kikirikija i sveprisutnim namazom od pistacija. Jednako dobra opcija je i voće, svježe ili zamrznuto. 

Ono š‘to dodatno oduševljava je da se izrađuje nevjerojatno lako, samo uz pomoć blendera. Uostalom, pogledajte jednu od popularnijih objava na ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:55