StoryEditorOCM
Savjetinitko neće znati

Želite li bolje čokoladne kolače, ovo vam je najbolji saveznik: uz ovaj dodatak bit će nevjerojatno sočni

Piše Spiza SD
1. prosinca 2023. - 07:05

Svima nam se u posljednje vrijeme nešto strašno jedu kolači, spuštanje temperature nam je izgleda svima podiglo apetite. Ako žudite za sočnim, vrlo čokoladnim slasticama, imamo pravi savjet za vas. Zapravo trik. Ili tajni dodatak, zovite to kako hoćete, samo nas poslušajte do kraja, nemojte se odmah prestrašiti. Jer zvučat će vam čudno. Samo što zapravo uopće nije. Čudno. Ali je učinkovito i zdravo.

image
Shutterstock

Sitno naribane tikvice vaš su najveći saveznik. upravo dodatak tog zdravog i laganog povrća najbolja je tajna za najbolje čokoladne. Ovaj trik pali zbog toga što tikvice imaju vrlo visok sadržaj vode, ali nemaju agresivan okus. Okus im je, kad se umiješaju u koilače, čak blaži od onoga u mrkve, koju pravi znalci znaju detektirati ma kako dobro bila zamaskirana začinima i vještim načinima ribanja i pečenja.

Ljepota tikvice je baš u njenoj neutralnosti i zato će vam ovaj trik upaliti bez greške i bez detekcije. Ostat će samo vaša mala, zdrava tajna. Samo se sjetite oguliti ih, jer se tik pod korom ponekad krije kemijski spoj koji je odgovoran za gorkast okus.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:21