StoryEditorOCM
Receptijednostavno i lagano

Tjestenina s tikvicama i tunjevinom po ovom je receptu istinski užitak, a jedan mali detalj jelo podiže na novu razinu

Piše Spiza SD
21. srpnja 2023. - 12:23

Tjestenina i tikvice uvijek su dobar spoj, a još kad se u tu priču umiješaju dodaci poput pancete, kao u receptu koji smo vam nedavno predložili (podsjetite se ovdje), dobijemo spoj kojem je teško odoljeti. Ovoga puta predlažemo vam da tikvicama i tjestenini dodate tunjevinu, a zatim i jedan dodatak koji Talijani, meštri od pašte, jako vole: pangratto - odnosno prezlu i to ne bilo kakvu nego preprženu sa začinima. Taj mali detalj podići će jednostavno jelo na sasvim novu razinu!

Tjestenina s tunjevinom, tikvicama i limunom

Sastojci:

320 g tjestenine
200 g ocijeđene tunjevine u ulju
50 g krušnih mrvica
4 slana inćuna
2 tikvice
1 limun
1 režanj češnjaka
suha čili papričica po ukusu
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u loncu s puno slane vode. Ocijedite i sačuvajte malo vode.

U međuvremenu prepržite inćune na malo maslinovog ulja pa im dodajte krušne mrvice i tostirajte uz povremeno miješanje. Dodajte naribanu koricu limuna, ponovno promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Prebacite mrvice u zdjelu, obrišite ztavu i dodajte još malo ulja pa na njemu popržite nasjeckani češnjak i chilli papričicu.

Dodajte tikvice narezane na sitne komade, posolite i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte dobro ocijeđenu tunu i promiješajte pa dodajte sok od pola limuna.

Ocijedite tjesteninu i vratite je u tavu, promiješajte da se dobro začini. Dodajte jednu kacijolu vode od kuhanja tjestenine pa promiješajte, dodajte gotovo sve prepržene krušne mrvice i ponovno promiješajte. Prije posluživanja na svaki tanjur dodajte još malo mrvica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:01