StoryEditorOCM
Receptitrik je u kombinaciji

Slatke bombice s finim punjenjem sve će zadiviti: ovaj recept spaja super sastojke, bolje su od svih koje ste probali!

Piše T. S. M.
14. travnja 2024. - 08:15

Ponekad smo raspoloženi za torte, a ponekad nam se baš jede nešto sitno, delikatno, tako malo da stane u dlan... za takve dane kao stvorene su slatke bombice.

Jednostavan je to desert koji smo svi radili sto puta, počevši od djetinjstva, jer obično djecu zapadne zadatak zamijesiti smjesu mljevenog keksa i finih dodataka pa je kad se malo stisne valjati u kuglice (i naravno ćokati usput). Jednostavan je, ali svi mu se uvijek razvesele.

Od vremena slavnih rum bombica iz druge polovice prošlog stoljeća, koje su spajale mljevene kekse, margarin, ili maslac, šećer, rum i u nekim verzijama žumanjke ova je slastica doživjela brojne transformacije u pogledu sastojaka i aroma, a u novije vrijeme većinom se rade zdrave bombice od suhog voća i sličnih asketskih potrepština.

Ali mi smo ovog puta raspoloženi za one od keksa. Samo na malo drugačiji način.

Imamo jedan novi recept za bombice, dobili smo ga od zaljubljenice u kuhanje i pečenje kolača koju pratimo na Instagramu Dunje i kolači. 

Njen je recept poseban po tome što uključuje krem sir te po jednom jako dobrom detalju: svaka bombica u sredini krije malo osvježavajuće iznenađenje.

image
_dunjeikolaci_

Kuglice od sira

Sastojci:

400 g krem sira
150 g šećera u prahu
150 gr mljevenog keksa
200 g čokolade
višnje

Priprema:

Pomiješajte sir i šećer u prahu pa kratko umutite mikserom. Dodajte mljevene kekse, sve dobro promiješajte, pa smjesu ostavite u hladnjaku oko pola sata.

Oblikujte kuglice i svakoj u sredinu stavite višnju.

Prelijte ih čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:42