StoryEditorOCM
Pričenagrađivani kuhar

Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef. Njegova priča nadahnjuje...

Piše Braco ĆOSIĆ
19. veljače 2024. - 20:23

Na posljednjem prestižnom "Dubrovnik Royal Gourmet", međunarodnom gastro festivalu i natjecanju kuhara, konobara, barmena, barista i restorana, u organizaciji šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, 33-godišnji Imoćanin Ante Jonjić osvojio je dva zlata i jedno srebro kao predstavnik dubrovačkog restorana "Bura".

Natjecao se u tri kategorije, a za jela koja je spremio možemo samo reći – wow! Za morsko jelo pravio je tortu od liganja s crnim velute umakom i tartom od kozica, limete, metvice i škampa te "pomeo" konkurenciju.

Za Vege jelo pripremio je roladu od tofua punjenu plavim sirom, kremu od avokada, đumbira i meda gdje je opet najbolje demonstrirao svoje kulinarske vještine. Kategorija Desert – gnude od kravlje skute s karameliziranim vrhnjem, majčinom dušicom, zvj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:51