StoryEditorOCM
Zvijezde onlinePOTPUNO OTVORENO

Petra iz ‘Braka na prvu‘ podijelila komentar koji je dobila od jedne majke: ‘Vi ćete meni ‘glupa plastična koza‘!‘

Piše SCENA SD
6. ožujka 2024. - 07:01

Petra Meštrić, sudionica prošlogodišnje treće sezone "Braka na prvu", redovito se javlja na društvenim mrežama. Ovoga puta je svoju objavu  posvetila  roditeljima govoreći o verbalnom nasilju na internetu. Liječnica Petra je u objavi i sama podijelila neke od komentara koje dobiva i navela primjere verbalnog nasilja s kojim se i sama susreće.

"Današnju objavu posvećujem roditeljima. Svima vama dragi roditelji koji svoju djecu puštate bez nadzora na internetu. Pa ista ta djeca vrijeđaju i zlostavljaju ljude koji im možda mogu i biti roditelji po godinama", na početku je napisala Petra.

"Kažu da se ponašanje nosi od kuće, pa jeste li razmislili o tome kako svojim primjerom utječete na svoju djecu? ‘Glupa plastična koza‘ komentira jedna vrla majka s troje djece na profilnoj slici. Baš me zanima kakav su primjer mogla dobiti ta ista djeca", nastavlja dalje Petra.

 "A kad se vas i vaše dijete maltretira okrenuli bi nebo i zemlju, a ni ne sjetite se da ste možda i vi to isto radili. Nasilja ima mnogo i vrlo često je verbalno još gore od onog fizičkog. Pa komentari, vrijeđanja pod krinkom iskrenosti i direktnosti. Biti prozvan komentirati tuđe izbore sa epitetima ‘jadan, ograničen‘, a istovremeno nigdje ne piše da je tvoje razmišljanje ultimativno pravo, ispravno i jedina istina", nadodala je Petra.

"Pitam se gdje je nestalo poštovanje, dobar odgoj i empatija", na kraju objave je napisala mlada liječnica.

"Divno ste to napisali.", "Bravo, Petra", "Podrška za odgoj, poštovanje i razumijevanje različitosti i vraćanje stida u naše društvo", "Upravo od roditelja koji vrijeđaju ne mogu bit ni ta djeca bolja jer tko će im objasnit što je loše, a za lijepo očito niti ne znaju", samo su neki od kometara na Petrinu objavu.

image

Petra Meštrić

Josip Moler/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:23