StoryEditorOCM
TV&RealityNOVI REALITY SHOW

Žiri Superstara na audiciji je imao pune ruke posla; Evo tko je oduševio Severinu, a koga je Huljić poslao kući

Piše SCENA SD
16. listopada 2023. - 11:03

Četvrto audicijsko izdanje RTL-ova glazbenog showa ‘Superstar‘ pred Severinu, Tončija Huljića, Filipa Miletića i Niku Turković dovelo je mnogo novih talenata koji su žiri oduševili.

- Smatram se renesansnim čovjekom - otkrio je Devin Juraj s kojim je započela burna večer. Devin, uz glazbu i ples, obožava i modu.

image

Devin Juraj

Rtl Press/

- Ljubav prema modi nastala je dok sam bio mali, dok sam gledao filmove, gledao sam sebe kao kadar. Ne želim biti dosadan - izjavio je mladić čiji je život obilježio gubitak oca dok je bio dijete, a zbog tog gubitka je brže sazrio.

Žiriju je otpjevao hit grupe Måneskin ‘Zitti e Buoni‘, a nakon toga je Filip želio čuti više. Otpjevao je i ‘Ostala si uvijek ista‘ Miše Kovača, a nakon toga Miletić se oduševio. "Energija fantastična, rasturaš. Jedino me buni… Trebaš pjevati onako kako pričaš", komentirao je. Složila se i Nika: "Manje ga glumi, više ga pjevaj jer je ljepše kad stvarno otpjevaš, ali stvarno razvaljuješ. To sve stoji. To su stvarno finese da budeš super", komentirala je Nika. Devinu je ekipa dala četiri da, oduševivši žiri talentom i karizmom, prenosi Jutarnji list.

Uslijedio je nastup Filipa Galovića iz Austrije. Stigao je u pratnji obitelji koja mu je velika podrška, bavi se borilačkim vještinama te radi na naftnoj ploči. Svestrani mladić inače svira i tamburicu, a ljubav prema istoj vezana je uz Filipovu Slavoniju. Žiriju je zapjevao ‘Dušu bećarsku‘, a onda su uslijedili i komentari.

image

Filip Galović

Rtl Press/

- Možda nije bilo dovoljno za ovo što piše - Superstar, ali svakako ti se ne bih voljela zamjeriti - kroz smijeh je poručila Severina Filipu, dok mu je imenjak Filip rekao da ima dobar stav ali bi se još trebao pozabaviti pjevanjem. Filip, nažalost, nije prošao dalje, no poručio je da predaje nema.

S četiri glasa prošao je i Semir Draganović iz Ključa u Bosni i Hercegovini Odlučio je otpjevati ‘Zaboravljaš‘ Željka Joksimovića i posebno oduševio Filipa Miletića.

image

Semir Draganović

Rtl Press/

- Pazi samo da ne pokušavaš previše imitirati. Dakle, malo više sebe. Boja glasa je bariton, prekrasan - rekao je Tonči Huljić, piše Jutarnji list.

Odlazak u daljnje natjecanje osigurala je i 17-godišnja Hana Ivković iz Sinja, a prijavile su je prijateljice koje su joj stigle kao podrška s njezinim roditeljima.

image

Hana Ivković

Rtl Press/

Odlučila je izvesti pjesmu "Za Ljiljanu" Tome Zdravkovića a kao drugu pjesmu odabrala ‘Rise Up‘. - Ti si jednostavno jedna osoba koja u sebi imaš sve ono što nama treba i možeš biti ovaj Superstar - istaknula je Severina.

S glasovima od Tončija, Severine i Nike, dalje ide i Gloria Hršak, koja se godinama bavi plesom i to go-go plesom. U svemu što radi podrška su joj suprug i blizanci, kćer i sin.             

image

Gloria Hršak

Rtl Press/

Odlučila je pjevati Senidinu pjesmu "Zauvek". Severina je željela kasnije pjesmu čuti još jednom - ‘na suho‘.

- Ti po meni imaš lijep vokal. Imaš pokret. Imaš izgled. Intonacija, na tome se radi, da se razumijemo, to je nešto što je popravljivo, a ono što je nepopravljivo je ako nemaš, to što ti imaš. Dakle, ti imaš to što treba. Ja sam s time zadovoljan - komentirao je Tonči Huljić.

Idući je pred žiri stigao Josip Rudelić iz Ivanić-Grada, student flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Piše svoje pjesme, a jednu od njih - ‘Stars‘, predstavio je žiriju.

image

Josip Rudelić

Rtl Press/

- Osjećam radost dok pjevam, da mogu spojiti ljude i uljepšati im dan ako im nije bio dobar - otkrio je Josip čiji je put u emisiji ovdje završio jer su mu Tonči i Filip dali ‘da‘, no Severina i Nika rekle su ne.

Tatoo artist Petar Macukić iz Zagreba kao hobi ima ‘riganje‘ vatre, a otkrio je i da ima fotografsko pamćenje. Odlučio je pjevati ‘Krug‘ EKV-a i ‘Daylight‘ Davida Kushnera.

image

Petar Macukić

Rtl Press/

- Volim frikove, a ti si frik. Provalio sam te skroz. Druga pjesma si ti i tu si me uvukao - rekao je Filip kojeg je Macukić oduševio. Petar je dobio četiri glasa ‘da‘.

Tončica Knez stigla je na audiciju za ‘Superstar‘ iz Splita. U Osijeku je studirala dizajn za kazalište, film i televiziju, a potom i lutkarsku režiju. Svestrana umjetnica kaže da se želi okušati u svemu što je zanima, no iako je žiri rekao da je simpatična nije dobila prolaz.

image

Tončica Knez

Rtl Press/

Ajda Lacković je stigla iz slovenskog Nakla na audiciju ‘Superstara‘. Odlučila je pjevati "Any Man of Mine" Shanije Twain.

- Meni je to baš onako jedan country vibe koji nisam čula i voljela bih te vidjeti i nekako obučenu tako country drugi put. Ja dajem ‘da‘ - komentirala je Severina čiji su primjer slijedili i drugi članovi žirija.

Idući je pred žiri stigao Pjero Maltar i predstavio se svojom autorskom pjesmom ‘Plakala bi Drava‘ na što mu je Tonči savjetovao da je pjesma dobra ali: "Daj je nekom pjevaču, sve sam ti rekao". Iako je dobio pohvale nije prošao dalje.

image

Pjero Maltar

Rtl Press/

Stella ima 23 godine i živi u Njemačkoj, ali njezini roditelji su Hrvati pa dosta vremena provodi u Hrvatskoj. Ona je dio benda The Vanillas u kojem svira i pjeva s Danny koja također ima 23 godine, a izvode pop glazbu na engleskom jeziku. Dio pjesama je i na španjolskom i hrvatskom jeziku. Surađuju s Nicolasom koji režira njihove glazbene spotove. Stella boluje od mišićne distrofije, no ne dopušta da je to sputava. Žiriju se svidjela njihova pjesma ‘Down", te su djevojke dobile četiri glasa za nastavak natjecanja.

image

The Vanillas

Rtl Press/

Sinjanka Lana Domjanović (19) odlučila je pjevati ‘Rukuju se, rukuju‘ od Žane i ‘I Have Nothing‘ Whitney Houston, a njezina trema bila je vidljiva, toliko da joj je Severina prišla i kako bi je opustila i pokazala kako se ulazi na pozornicu. Žiri je bio oduševljen njezinom izvedbom pjesme ‘I Have Nothing‘, pa je Lana prošla dalje s četiri ‘da‘.

Iako je bio jako siguran u sebe, automehaničar David Sinjeri iz okolice Buja nije izborio daljnje natjecanje. Zapjevao je ‘Treba imat dušu‘ Atomskog skloništa, a žiri mu je udijelio nekoliko savjeta koje je odlučio primijeniti u budućnosti.

image

David Sinjeri

Rtl Press/

Vivien Kurtović studira pravo, a završila je srednju glazbenu školu te dolazi iz Novog Sada. Pjevala je "Nah Neh Nah" od Vaya Con Dios i "Mercedes Benz" od Janis Joplin i svirala violinu. Na pozornici je i zaplesala. Prošla je dalje s tri ‘da‘ jer joj je uz Filipa i Severinu i Tonči odlučio dati šansu.

Stigao je pred žiri i Nicky Vranić iz Galižane. Fizioterapeut dosad nije imao javnih nastupa, no u svom domu pjeva, slika i uživa u umjetnosti. "Podržavam sam sebe", otkrio je. "Mama je podrška kada god treba, a tate nema, bez njega sam ostao kada sam imao godinu i pol dana", ispričao je Nicky.

Žiriju je izveo autorsku pjesmu, no nije uspio izboriti prolazak u daljnje natjecanje.

- Emocije ima, no aparat treba vježbati - komentirao je Filip, a Tonči dodao: "Vidi se da imaš emociju, ali nemaš još pravu cestu za to".

image

Rebbeca Sponza

Rtl Press/

Rebecca Sponza još je jedna od kandidatkinja koja je izborila daljnje natjecanje s četiri ‘da‘. Djevojka iz Rovinjskog Sela za sebe kaže da je povučena i sramežljiva. U pjevanje ju je uveo tata s kojim ima predivan odnos, pristala je doći na ‘Superstar‘ jer joj je to "životna želja". Odlučila je pjevati pjesmu Tine Turner "Nutbush City Limits" i dobila sjajne komentare. No, Tonči joj je na komentar da ne pjeva na hrvatskom rekao: "Ajde molim te za sljedeći put, od mene ‘da‘, ali jedna domaća pjesma".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:53