StoryEditorOCM
TV&Realitypopularni show

Nikad žešća borba u Masterchefu! Replike bile toliko loše da je žiri odbio ocijeniti tanjure, emisiju napustila Asmira

Piše Scena SD
31. listopada 2023. - 07:00

Kad se crveni tim dogovorio da svi zajedno odlaze u stres-test i da će podijeliti glasove u nominacijama, tako da se to i ostvari, samo je Manuel, koji je imao imunitet završio na galeriji. Ostali su morali replicirati jelo chefa Mihaela Gollenza.

„Kao tim smo se dogovorili da ćemo svi ići u stres test i neka pobjedi najbolji“, objasnio je svoju odluku Ivan. Istim razlozima vodili su se i drugi. „Svi smo podjednako dobri i svi imamo iste šanse u stres-testu“, rekla je Asmira koju je ova odluka koštala ostanka u showu. Prvi put u stres-testu završio je Petar. „Osjećam se svakojako. Malo sam zabrinut, malo me strah, jako sam uzbuđen“, rekao je on prije kuhanja.

image

Masterchef

Nova TV

Kraj ciklusa svjetske kuhinje obilježen je jelom u stres-testu koje je kreacija chefa svjetskog glasa, Mihaela Gollenza. „Ne znam jesam li ikada vidjela ljepše jelo uživo“, komentirala je Ana-Maria raskošno zeleno jelo chefa Gollenza. „Hrpa stvari na tanjuru“, bila je Petrova reakcija, a Ivana je primijetila da je jelo ljutkasto i kiselkasto te da ima mnogo komponenata.

Prilikom replike jela, kandidati su morali jako dobro rasporediti svoje vrijeme, jer namirnice i komponente bile su brojne. Za pripremu su imali 60 minuta. Miroslav je u ovom testu imao strategiju raditi od lakih komponenti prema težima, a pomagao mu je Dominik. Asmiri je pomagala Antonia, a Ivani Luka. „Dosta mi znači Lukina pomoć, mislim da bih bila dosta izgubljena bez njega. Nije mi ovo područje koje volim, treba mi taj vojnički pristup i time mi daje veću motivaciju i želju“.

image

Masterchef

Nova TV

Miroslav nije uspio servirati sve komponente, a Petar je sa zadovoljstvom stavio svoj tanjur na stol te kazao kako ga podsjeća na original. Međutim, sa svojim kuhanjem u ovom izazovu nitko nije imao razloga biti zadovoljan. „Mislim da je izazov bio prilično težak. Neki su u njemu bili bolji, a neki baš i nisu bili dobri“, rekao je gost chef. Na kraju su zaključili da nitko od kandidata nije napravio točnu repliku prezentiranog tanjura. Stoga ovoga puta nisu dobili ocjene. Najbolji od svih tanjura bio je onaj kojeg je pripremila Ana-Maria, a najlošije je jelo replicirala Asmira za koju je ovo kraj MasterChef putovanja. „Bilo je teško čuti za Asmiru jer se pokazala kao jedna od boljih kuharica“, rekla je Ana-Maria.

image

Masterchef

Nova TV

Nakon što je saznala da je ispala, Asmira je objasnila kako je imala poteškoće s repliciranjem jela. „Malo mi je žao, a malo se i radujem“, dodala je Asmira.

„Drago mi je što sam bila dovoljno hrabra da se uputim na ovaj put i da probam sve ovo. Bilo mi je to nevjerojatno, kao neki san iz kojeg se treba probuditi. Želim da me pamte po tome da sam bila tolerantna prema svima, da sam nesebično dijelila svoje znanje, da sam svima rado pomagala“, kazala je Asmira za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:48