StoryEditorOCM
TV&RealitySTRES TEST presudio

Antonia Mikac ispala je iz MasterChefa, presudilo joj jelo mladog Imoćanina: ‘Žao mi je što nije potrajalo‘

Piše MOZAIK SD
16. studenog 2023. - 12:58

Nakon posljednjeg stres-testa, MasterChef kuhinja ostala je bez još jednog kandidata. Gledatelji koji su pratili napeti duel između Antonije i Josipa tijekom emisije imali su prilike putem interaktivne platforme masterchef.hr/glasaj dati svoj glas na pitanje tko više zaslužuje ostati u showu. Iako je čak 72% gledatelja glasalo za Antoniju, a 28% za Josipa, žiri je nakon kušanja njihovih jela presudio drugačije.

Sa suzom u oku, MasterChef ovoga puta napušta Antonia Mikac. Izazovno jelo gosta chefa Roka Nikolića, Imoćanina kojeg je s ljubavi prema kuhanju zarazio njegov brat, presudilo je njezinom daljnjem sudjelovanju u showu. Antonia je za kraj kroz suze rekla: „Moj je cilj bio dogurati što dalje. Žao mi je što nije potrajalo, ali svakome jednom dođe kraj“.

image
Nova Tv Press/

Jelo koje su morali replicirati, Josip i Antonia radili su bez recepta, ali u isto vrijeme radio ga je i objašnjavao postupke chef Nikolić. „Jelo je sigurno teško, ali i ostvarivo“, procijenio je Petar te u ovom izazovu vidio Antoniu kao pobjednicu jer smatra da je njezina prednost ta da može napraviti puno komponenata u kratko vrijeme, prenosi Nova tv.

„Kad sam prišao tanjuru, jelo mi je odmah zamirisalo. Ima zanimljive boje, vidim emulziju, tjesteninu, kopar, majonezu“, kazao je Josip za prvi dojam o jelu te dodao da je to najfinije jelo koje je probao u MasterChefu. Dok je Josip gledao svaki korak, Antonia je neke stvari radila od oka. „Josip točno prati chefa. Ako on pomakne za dva centimetra tijesto, i Josip će. Dok je Antonia odmah krenula raditi po svom, ali vidim da joj to tijesto ne ide kako treba“, komentirala je Lara. Uz detaljne upute kandidati su slijedili recept, ali došlo je do nesporazuma prilikom postavljanja pitanja, kada nisu zvonili na zvonce, pa im je Melkior zabranio da dalje ispituju chefa.

Kad je Petar shvatio da ni Josip ni Antonia nisu pitali koliko se dugo tjestenina kuha, to je pitanje postavio on. „Ovo je bio stres-test u kojem sam istinski uživao. Kao da mi je ovo zadnje kuhanje i zadnje zvono, bilo je top“, rekao je Josip.

Iako je Antonia u ovom izazovu dala svaki atom svoje snage, nije joj pošlo za rukom da uđe u top 10 kandidata MasterChefa. Da su se oboje trudili i dali sve od sebe, primijetio je i žiri. „Vidimo po vama da ste potpuno promijenili razmišljanje. Ponosni smo na vas i na sebe što smo prenijeli ljubav prema kuhanju na vas, kad vidimo ispred sebe ljude koji su toliko zagrizli“, rekao im je Stjepan.

image
Nova Tv Press/

 Chef Nikolić također je bio zadovoljan izvedbom jela te je bio ugodno iznenađen kako su pratili njegov tempo. Prema procjeni chefa Roka, pasta kod Antonije nije bila kuhana koliko je trebala, a problematičan je bio i tartar. „Okusi su kod oboje bili dobro balansirani. Tjestenina je imala svoje probleme. Antonia je imala problem s tartarom koji je jedan od glavnih komponenti i to je bila prevaga u odluci da Josip nastavlja svoje MasterChef putovanje, a Antonia nas napušta“, rekao je Damir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:21