StoryEditorOCM
Showbizmlad, uspješan

Za njim uzdišu mnoge žene, a on se prije mjesec dana razveo od muškarca; Ovo je najzgodniji premijer na svijetu

Piše SCENA SD
8. ožujka 2024. - 19:15

Gabriel Attal, koji je nedavno postao premijer Francuske, održao je povijesni govor prilikom promjene Ustava ove zemlje, ali je osim toga pobrao i brojne simpatije žena i muškaraca zbog svog neodoljivog šarma i izgleda.

image
Remko De Waal/Afp

U samo 10 godina novoimenovani premijer Francuske Gabriel Atal izrastao je od početnika s radnim iskustvom u Ministarstvu zdravstva do druge po važnosti pozicije u zemlji, prenosi Nova.

Attal je najmlađi premijer u modernoj povijesti Francuske, sa samo 34 godine. Mlađi je čak i od socijalista Laurenta Fabiusa, koji je imao 37 godina kada ga je 1984. postavio François Mitterrand. Također je prvi otvoreno homoseksualni čelnik francuske vlade.

Nakon što je postao premijer, svog je tadašnjeg supruga Stéphanea Sejournea imenovao ministrom vanjskih poslova, a par se vrlo brzo nakon toga odlučio razvesti.

Prije nekoliko dana Gabriel Attal promijenio je Ustav Francuske i po novom, izmijenjenom Ustavu, abortus učinio zajamčenim ljudskim pravom. Njegov govor je označen kao povijesni.

"Muškarac poput mene nikada neće iskusiti probleme koje su imale ove žene, desetljećima lišene slobode da kontroliraju svoje tijelo." Čovjek poput mene nikada neće upoznati fizičku patnju tih vremena, kada je abortus bio sinonim za sramotnu tajnovitost, neizrecivu bol i kobne rizike. Čovjek poput mene nikada neće osjetiti moralnu patnju, suočen s težinom društva koje je odlučilo šutjeti o ovoj temi i osuditi je. Ali, brate, sine, prijatelju, premijer kakav jesam, pamtit ću do kraja života ponos što sam u ovom trenutku bio na ovoj platformi - gdje ćemo zajedno, ujedinjeni i puni emocija, mijenjati naše osnovni zakon koji uključuje slobodu žena i njihovo pravo po izboru", rekao je u svom povijesnom govoru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:57