StoryEditorOCM
ShowbizBIT ĆE TO HIT

Tonči Huljić i Baby Lasagna najavili duet na ovogodišnjim Melodijama Jadrana! Huljić: ‘Dosta smo slični‘, evo priče

Piše Ivana Prgomet
16. veljače 2024. - 15:53

Tonči Huljić i Baby Lasagna pravim imenom Marko Purušić prvi put su se susreli jučer u splitskom hotelu Park i odmah su "kliknuli". Do tad su razgovarali samo telefonski. Huljiću su suradnici rekli da je Baby Lasagna oduševljen njegovim likom i djelom, a njemu je mladi glazbenik pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni. Zbog Huljića Marko je došao u Split iz Umaga na dva dana. Uz ručak i razgovor dogovorili su suradnju, a pjesmu će predstaviti na Melodijama Jadrana.

- Vidio sam da se radi o divnoj osobi i normalnom dečku. Ne volim raditi s ekscesnim ljudima koji su puni sebe, koji na sve što drugi rade gledaju podcjenjivački. Moram priznati da smo baš uživali tijekom druženja. Odlično smo se uklopili. Imamo iste senzibilitete prema muzici, svijetu, vjeri... Dosta smo slični. Na prvi pogled dosta različiti, ali zapravo dosta slični. Bit će to vrlo zanimljiva kolaboracija. Imam jednu ideju u glavi koju sam počeo razvijati. Falio mi je netko tko je treper i polaže pažnju na melodiju. Poklopilo se da su želje i potrebe iste  - rekao nam je Huljić o Marku.

Baby Lasagna otkrio nam je da je Huljićev fan više od deset godina. 

- Priželjkivao sam upoznati ga i oduševio me. I dalje mi stoji među glazbenim uzorima. Jedva se čekam vratiti u Split, zabavno je jako družiti se s njim -. rekao nam je Marko. 

Dvojcu tek preostaje definirati kakvu će pjesmu napraviti. U splitskom hotelu družili su se više od četiri sata. Pričali su o svemu - o glazbenoj industriji nekad i sad, razmijenjivali iskustva...

- Pričao mi je anegdote iz svoje karijere, a najviše me se dojmilo kad mi je rekao da su on i Bregović svojedobno, kad je Huljić imao 25 godina imali po dva - tri nastupa dnevno po sat i pol, to me jako fasciniralo. Naći ćemo se ponovno nakon Dore - rekao nam je Marko. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Uoči Dore, koja se održava idući tjedan Baby Lasagna, koji se predstavlja s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" nam je rekao da ima tremu, ali onu pozitivnu. 

- Prije me bilo strah kako će to sve skupa izgledati, ali sad znam da smo dobri. Ostala je ona osnovna trema, nije više neizvjesnost i tjeskoba - kaže nam Marko. 

Priznaje da nije očekivao toliki "boom" u javnosti zbog pjesme s kojom ide na Doru, no kako su reakcije na pjesmu izvrsne tako je i samopouzdanje naraslo. 

I za kraj ovaj rođeni Umažanin otkrio nam je da obožava Split, u koji dođe svake godine barem jedan put, a i zaručnica mu je studirala u Splitu pa ga uz grad pod Marjanom vežu samo lijepe uspomene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:26