StoryEditorOCM
Showbizskandala k‘o u priči

Srbija izabrala predstavnicu za Eurosong, pjevačici Breskvici spočitavali genocidan izričaj

Piše Lenka Gospodnetić
3. ožujka 2024. - 12:31

Naši susjedi su izabrali: Srbiju će na natjecanju za najbolju pjesmu Eurovizije predstavljati pjevačica Teya Dora sa pjesmom "Ramonda". Velika favoritkinja kojoj su prognozirali pobjedu, pak, izvjesna Anđela Ignjatović zvana Breskvica, ostala je sa svojom pjesmom "Gnezdo Orlovo" na drugom mjestu – kurir.rs prenosi da je Breskvica poraz podnijela dostojanstveno i sportski.

O pobjedniku su odlučivali glasovi publike i žirija u jednakom omjeru (pola-pola), a publika je bila uvjerljivo na strani Breskvice – djevojka je sa svojom izvedbom osvojila čak 45.160 glasova, dok je Teya dobila oko 28 tisuća glasova. Ipak, model glasovanja u kojem (u ovom slučaju) stručni žiri ima ključnu riječ onemogućio ju je u pobjedi. Na koncu je drugo mjesto Breskvica podijelila sa Zorjom Pajić, dok je četvrta bila Ana Đurić Konstrakta. Konstrakta je ove godine također (kao i lani) uz pjesmu osmislila i intrigantan performance: mijesila je tijesto.

image

Konstrakta i Breskvica

screenshot

No, pobjeda je umijesena u korist mlade izvođačice "numere" Ramonda.

- Hvala svima, neću vas razočarati – poručila je pobjednica u finalu za izbor predstavnice Srbije u studiju Radio-televizije Srbija na Košutnjaku, Teya Dora, nakon što je primila pobednički trofej od Luka Bleka, prošlogodišnjeg predstavnika Srbije na Eurosongu. U revijalnom dijelu tijekom priredbe, pak, nastupio je Željko Joksimović, koji je veliki miljenik i hrvatske publike. Sjajni "Joksi" inače je već iskusan "igrač" na eurovizijskoj sceni, a njegova pjesma "Lane moje" iz 2004. u Turskoj je "za dlaku" i pobijedila!

Ovogodišnji Eurosong održava se u Švedskoj - u Malmou, i to na 50. obljetnicu pobjede pjesme Waterloo švedske grupe Abba na istom natjecanju. Uvjereni smo da spektakl neće izostati...

U Srbiji je, pak, spektakl obilježen skandalima započeo i prije proglašenja pjesme-predstavnice, naime zanimljivo je primijetiti i da je "umalo pobjednička", Breskvičina pjesma o Orlovom gnijezdu u dijelu javnosti okarakterizirana kao – genocidna. U pjesmi se, naime, referira na Kosovo (kojega su Srbi administrativno izgubili u korist Albanaca), srpsku teritorijalnu "ljutu ranu".

No, na TIKTOKU je jedan Albanac (izvjesni Berisha) napravio neuobičajen potez: snimio video (sa milijunskim pregledima), odjeven u crvenu majicu sa velikim grbom Albanije, a "montiran" ispred srpske trobojnice. Berisha je "pomilovao" zastavu, te Breskvicu podržao riječima:

- Svi smo pred Bogom isti. Da se svi volimo, nitko nije komad zemlje u grob odnio – naveo je u kontroverznom statusu, prenosi Kurir.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:44