StoryEditorOCM
Showbizsan sustipanske noći

Splićani su Amiru takli u dušu, stigla je u velikom stilu, navrle su suze: ‘Moram nešto reći, inače ću umrijeti ovdje‘

Piše Ivana Kapetanović
12. srpnja 2023. - 22:33

Drugu večer 11. Sna Sustipanske noći u velikom stilu otvorila je Amira Medunjanin u pratnji Vortex Stringsa oko 21:45.

Svi su unaprijed zauzeli svoja mjesta na dekicama pred najljepšom splitskom pozornicom. Amira je izašla kao prava zvijezda, a već je sam izlazak bio nabijen emocijama.

Kad je vidjela prepuni Sustipan uhvatila se rukom za prsa i uzdahivala. Publici koja sjedi na dekicama i nestrpljivo čeka početak koncerta obratila se s ‘Ako kome treba dekica, imam jednu viška‘ i nasmijala publiku.

Krenula je s pjesmom ‘Jano mori‘, dirljivo, nježno i senzibilno, a nakon 4-5 minuta suze su joj došle na oči od sreće što pjeva pred ‘najboljom publikom‘ u tolikom broju. Njezin šok što pred sobom vidi tolika lica nije nikog ostavio ravnodušnim, pljeskali su nekoliko puta.

‘Najtežu pjesmu sam otpjevala na početku, jesam pametna!‘ našalila se Amira. Duhovita je ona inače, pa očekujemo brojne šale i na naš i na njen račun tijekom večeri.

‘Ja moram nešto reći, inače ću umrijeti ovdje: puno vam hvala. Prošlo je osam godina od meni jednog od najdražih koncerata - ma nije to koncert - druženja u životu. Nisam mislila da im šanse da se to ponovi, ali evo ga opet! rekla je pjevačica.

Nakon prve pjesme predstavila je glazbenike koji su uz nju večeras.

‘Ja sam se sada malo opustila! Možemo pjevati zajedno‘ rekla je i počela drugu pjesmu ‘Kad ja pođoh na Bembašu‘. Iz publike je dobila i maramice, za slučaj da suze opet navru...

‘Živjela sam u Splitu, odma ja kad dođem tu pokupim vaš govor i to vaše ‘meko l‘, a kad dođem nazad u Sarajevo, onda mi kažu ‘Što se foliraš?‘

Usput, pomela sam cijeli Split s haljinom. Ko gradska čistoća. Živjela gradska čistoća‘, rekla je i nasmijala publiku.

Sevdah emocija odvela je posjetitelje u neki drugi svijet, kako se čini, sretan i bezbrižan, baš onako kako muzika i treba učiniti onom tko je sluša...

Kakva večer! Teško je reći tko je više guštao, Grašo ili publika. On je bio posebno raspoložen, oni su mu uzvratili...

‘Pjevala sam ja i u Sjevernoj luci. U skladištu‘, kazala je, publiku nasmijala po već ne znamo koji put sa svojim dosjetkama, i izvela ‘Jubav si moja zauvik‘ od Meri Cetinić...

Publiku je oduševila i tradicionalnom pjesmom "Moj Dilbere" nepoznatih autora koja se prenosila s koljena na koljeno.

‘Rane moje‘ publika je pjevala u glas i plesno se njihala na svojim dekicama. U intimnoj atmosferi, kako je protekao čitav koncert , otpjevala je ‘Dušo moja’ pjesmu Kemala Montena, a izvela je i ‘Tvoje oči Leno mori’, ‘Oj meglica’, ‘Vranjanka"...

Ispunila je i želje publike pa je otpjevala ‘Pjevat ćemo što nam srce zna‘. Svi su pjevali s njom, nekoliko ih je i zaplesalo.

‘Je li vam lijepo?‘ upitala je Amira, publiku, koja je oduševljena svime, glasom i stasom ove zvijezde zapanjujućih vokalnih sposobnosti.

Na makedonskom je otpjevala pjesmu ‘Sevda‘, pa najavila ‘Marice, mlada krčmarice‘.

‘Jedna bosanskohercegovačka sevdahinka - konačno!‘, našalila se.

Iz publike se oko ponoć manje kvarat čulo: ‘Ponovo! Ajmo još jednu pjesmu!‘

Rekla je da se neće vraćati na bis, već će odmah ostati na pozornici i odraditi ga.

Na bisu je prvo otpjevala Oliverove ‘Stine‘, što naravno pokazuje da bez naše najveće zvijezde koncert ne prolazi, a njena je interpretacija ove pjesme naježila publiku. I sama je komentirala ‘Ne mogu ja ovo otpjevati‘... Publika je pjevala s njom, a nakon Stina pjevala je još nekoliko pjesama i završila koncert oko ponoć i pol. 

Malo suza, puno smija... i fantastičnog vokala, sevdaha, odličnih pjesama, Dalmacije... mora u pozadini bine, lipog našeg Sustipana, naboj raznih emocija i još puno toga obilježilo je koncert Amire Medunjanin kojoj želimo da nam opet dodje čim prije.

image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
image
Ivana Kapetanović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:18