StoryEditorOCM
ShowbizNAKON DEVET GODINA

Šokantno priznanje menadžerice o smrti poznatog repera; ‘Da, ubila sam ga!‘; Inscenirala je da izgleda kao samoubojstvo

29. prosinca 2023. - 13:36

Bivša menadžerica venezuelanskog repera Canserbera otkrila je da je ubila hip hop zvijezdu u najnovijem videu.

Smrt Canserbera 2015., kojeg je časopis Rolling Stone proglasio "najboljim svjetskim reperom na španjolskom jeziku", prvotno je proglašena samoubojstvom. Venezuelanski državni odvjetnik Tarek William Saab jučer je objavio video izjave koje su 19. prosinca snimili bivša menadžerica Natalia Améstica i njezin brat Guillermo, u kojima se prisjećaju događaja u noći reperove smrti.

Améstica je rekla da je drogirala glazbenika i izbola ga. Uz pomoć svog brata, bacila je tijelo s prozora na 10. katu, rekla je u video izjavi koju je objavio glavni državni odvjetnik Venezuele, izvještava BBC News. Améstica tvrdi da se naljutila tijekom glazbenikove turneje u Čileu, kada ju je njegov prijatelj i producent Carlos Molnar obavijestio da neće dobiti dio zarade od turneje koju je, kako je rekla, organizirala, prenosi Daily Mail, piše Jutarnji list.

Inače, Améstica i Carlos Molnar bili su par i navodno su bili u ljubavnoj vezi više od desetljeća.

Nadalje, rečeno joj je da neće moći dobiti natrag novac za avionske karte koje je kupila. Isto tako, na turneji je saznala da je reper, pravog imena Tyrone González, više ne želi za menadžericu.

- Ovo me jako povrijedilo i ostavilo mi je mnogo unutarnje boli - kaže ona, prenosi BBC News.

Canserberovi prijatelji i obitelj nastavili su izražavati sumnju u službenu verziju događaja i slučaj je ponovno otvoren u studenom nakon njihovog pritiska. Améstica je ispričala kako su u noći 19. siječnja 2015. Canserbero i Molnar posjetili njezin stan u gradu Maracay u Venezueli.

- Djeca su otišla kod bake i ukazala se prilika da im skuham čaj - rekla je, prema izvješću.

Améstica je rekla da je u čaj stavila snažno sredstvo za smirenje. Kad je njezin nadrogirani dečko Molnar ušao u kuhinju, gdje je pripremala jelo, ubola ga je nožem u vrat, ruku i leđa, navodi se u prijavi.

- Tyrone me vidio i jako se zabrinuo, ali bio je i pospan. Objasnila sam da je to bio napad bijesa, da se nisam mogla kontrolirati - rekla je.

- Canserbero se srušio na sofu i zaspao, a ja sam ga dvaput ubola u bok. U očaju sam tada nazvala brata Guillerma da mi pomogne riješiti situaciju - prepričala je.

Améstica kaže da se njezin brat pojavio s tri časnika iz Sebina, venezuelanske obavještajne agencije.

- Dovršili su sređivanje scene te se potrudili da sve izgleda kao samoubojstvo, što znači da su Carlosa izboli još nekoliko puta. Ostalo su učinili službenici Sebina - rekla je, prema izvješću.

Bivša menadžerica opisuje kako je njezin brat tukao Tyronea po licu kako bi izgledalo kao da je bio u tučnjavi.

- Potom smo ga bacili kroz prozor da izgleda kao da je počinio samoubojstvo - rekla je.

Državno odvjetništvo izdalo je naloge za uhićenje nekoliko policajaca koji su bili na mjestu događaja, optužujući ih da su uzeli novac od braće i sestara kako bi prikrili zločin. Tjeralice su raspisane i za sudskim vještakom i dvojicom istražitelja tužiteljstva koji su sudjelovali u istrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:39